Спецпроєкт

Від весільної сукні до ящиків кетчупу:

як команда OLX купує та продає
через власний сервіс

ми OLX

Найдорожчі покупки
й найдивніші продажі

The Village Specials

ми OLX

Найдорожчі покупки
й найдивніші продажі

The Village Specials

15

+ млн

база оголошень

OLX є одним із найбільших онлайн-бізнесів в Україні. Його база налічує понад 15 мільйонів оголошень. За роботою платформи стоїть величезна команда, яка щодня робить OLX тим сервісом, яким користувачі бачать його з екранів.

Щоби розповісти клієнтам, хто створює сервіс, турбується про безпеку купівель і відповідає на запитання в чатах підтримки, OLX запустили проєкт про власну команду.

Ми – OLX

The Village Україна разом з ОLX відкривають читачам людей, які щодня творять цей сервіс, і розповідають, що вони купують і продають на платформі.

#дитячі речі

#військова амуніція

#книги

#допомога

Марія Лисиця

PR & SMM OLX Україна

Навіть і не згадаю того дня, коли я почала користуватися платформою ОLX, але якщо переглянути мій профіль (а він наче був єдиний), то це сталось у 2013 році. У мене є чотирирічний син, тож певний період я постійно продавала на ОLX дитячі речі й іграшки. Полюбляю також полазити в різних категоріях і знайти щось цікаве, а ще часто відправляю речі в «збережені» й потім думаю, чи треба мені це купувати, чи ні.

На початку повномасштабного вторгнення я волонтерила й надсилала речі молодим мамам і їхнім дітям. Тому шукала на OLX не точкові товари, а цілі пакети речей й іграшок для малюків. Крім того, тоді я багато що купувала з військової амуніції саме на OLX. Дуже часто продавці робили знижки для військових, за що їм дуже вдячна.

Своєю найвдалішою покупкою на OLX вважаю давні кулінарні книги. Якось я захопилася старовинною українською кухнею й придбала на OLX книги з рецептами 1886, 1918 й 1982 років. Це дійсно унікальні й круті збірки. А нещодавно в нас зламалася посудомийна машина, і ми швидко знайшли майстра на OLX у своєму місті. Він виявився хорошим і зробив усе якісно. Тому з упевненістю можу сказати, що OLX – це не тільки про товари.

Єдине, що мені не подобається в OLX, – потрібно часто логінитись у застосунку. А я така людина, яка постійно забуває паролі, потім змінюю, і так по колу. Проте однозначно можу сказати, що послуга «OLX Доставка» суперзручна. Адже якщо товар не підійшов, ви можете безоплатно його повернути назад. А ще я в захваті від того, що можна надсилати товари з поштомата. У мене він стоїть у під’їзді – і це дуже зручно. Спустився в піжамі, надіслав товар, і все!

#колекціонування

#нерухомість

#побут

Василь Царюченко

CRM-менеджер

Я знаю про ОLX ще з часів, коли він був Slando й коли оголошення ще друкувалися в газетах. Певно, це 2010-ті. Інтернет був далеко не таким, як сьогодні, тож було цікаво пробувати все нове. Якось я натрапив на дошку оголошень і доволі довго розглядав монети, які виставляли на сайті нумізмати-колекціонери.

OLX у мене доволі сильно асоціюється ще й з пошуком і продажем житла. Перші років 5–6 років життя в Києві я змінював квартиру, певно, щороку. Спочатку допомагали друзі, які мешкали в місті довгий час, підказували колеги, користувався послугами рієлтора. Проте одного разу, шукаючи житло, я перебрав усі відомі мені способи й не міг знайти нову квартиру, напевно, протягом місяця. Але колега підказала, як виявилося, крутий лайфхак – відкрити OLX, задати пошук, відфільтрувати оголошення за датою й продзвонити перші пʼять-сім пропозицій, й «обовʼязково буде варіант».

На OLX можна знайти дуже несподівані речі, яких немає в класичних магазинах. Як на мене, це найкраща відмінність цього ресурсу від звичних маркетів. Нещодавно мої друзі переїхали до власного житла, їхня квартира обставлена речами з OLX: від побутової техніки до ліжка й вази для квітів у спальні.

Звичайно, є певні побоювання, коли купуєш щось серйозне за кілька тисяч гривень і більше. Але завжди можна попросити продавця про додаткові фото або відео. Коли я сам продавав товари, то жодного разу не мав думки, що покупець може «кинути». Особливо в OLX мені подобається, що фактично я спілкуюся й продаю / купую щось у людей, як-от сам. Можна поторгуватися, дізнатися щось корисне, тому що зазвичай продавець може розповісти історію товару, пояснити плюси й мінуси, а інколи можна дістати до основного товару щось додаткове.

#побут

#реюзінг

#дитячі речі

#авто

Анастасія Богунова

менеджерка з роботи з бізнес - клієнтами

У компанії OLX я працюю трохи більше  пʼяти років. До цього дуже рідко користувалася цим маркетплейсом, бо не мала потреби. А нині щомісяця використовую OLX як звичайна користувачка. З часом багато речей стають непотрібними, а викидати їх шкода, тому я намагаюся за допомогою нашого ресурсу дати їм друге життя й нових щасливих власників. Востаннє купувала на маркетплейсі сушарку, бо це швидко, легко і є великий вибір.

На ОLX я продала багато чого: від автомобіля до дитячих речей. Одного разу продавала кухонний комбайн часів СРСР за 300 гривень. Коли виставила оголошення, люди почали масово телефонувати й просити віддати його навіть дорожче за 1000 гривень. Схожа ситуація була з кнопковим Nokia, який я хотіла віддати за 200 гривень. Коли вже відправила товар, зателефонував інший покупець і запропонував вищу ціну, аргументувавши тим, що всередині телефона є золото.

В ОLX є багато позитивних моментів, бо платформа дійсно дуже легка в користуванні: розмістити оголошення можна за декілька секунд і так само швидко знайти те, що вам потрібно. Я не сумніваюся в безпеці продажу в ОLX, проте зізнаюся, що часто відмовляю покупцям у відправленні дорогого товару з післяплатою, адже його можна підмінити в перевізника. Щоби купівля й відправлення були безпечними, я користуюся «OLX Доставкою», яка стимулює швидше закрити процес продажу.

#дитячі речі

#побут

#електроніка

Ігор Сироватко

керівник департаменту клієнтського сервісу OLX в Україні й Центральній Азії

Я приєднався до команди OLX у 2015 році, проте ще до цього користувався сервісом. Дізнався про нього завдяки рекламній кампанії «Операція OLX-сація» з Віктором Андрієнко. Перший мій продаж – дитяче автокрісло, нині ж я щомісяця купую або продаю щось на платформі. Найчастіше це дитячі товари, бо маю двох синів.

Найбільш незвичний товар, який я продавав, – величезні металопластикові двері від підлоги до стелі. Ми робили ремонт, і, коли демонтували їх, зʼявилося велике питання, у скільки обійдеться вивезти чи утилізувати це «добро». Я вирішив виставити двері на OLX майже без надії, що вони комусь знадобляться, бо це була дуже важка, об’ємна й з нестандартними розмірами річ.

За декілька годин їх купила панянка з Лубенського району, яка була неймовірно щаслива, бо робила у своєму будинку терасу на задньому дворі й хотіла великі панорамні прозорі двері. Вона радо взяла на себе витрати на вивезення на вантажне відділення пошти й пересилання. Тож замість мороки з утилізацією я отримав вирішення проблеми й гарний дохід.

Найдорожча моя покупка – зарядна станція за 8 499 гривень, яку я зробив під час блекаутів. У безпеці мало сумнівався, бо продавець уже мав високий рейтинг і велику кількість успішних OLX доставок. А найдешевша – силіконові шнурки за 50 гривень.

Іноді на OLX мені не вистачає фільтрів для пошуку й хочеться краще категоризувати видачу товарів. Проте є й однозначні переваги – це величезний вибір товарів, зокрема й унікальних, зручна OLX доставка, приємні ціни. І головне, ви купуєте в людей, і кожна купівля – це ціла історія з життя, чиєсь щастя, чиїсь здобутки, іноді знайомства й навіть довгострокові відносини.

#побут

#реюзінг

#дитячі речі

#авто

Юлія Козар

бренд-менеджерка категорій «Нерухомість» й «Авто»

Я вже й не памʼятаю, коли почала користуватися OLX. Частіше користуюся платформою як покупець, проте також продаю тут свої товари й речі друзів.

Одного разу я продавала весільну сукню подруги. Це тривало три роки, але продала. А ще продавала розвивальну іграшку для собаки, а її власник потім ще довгенько кидав мені відео й фото тваринки з цією іграшкою. Я продавала навіть масажний стіл мого друга. Словом, за все, що друзі не можуть самі реалізувати на ОLX, просять взятися мене.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, купувала дуже багато речей для військових. Продавець американських шкарпеток із часом навіть перестав запитувати, куди їх відправляти. А влітку 2022 року, коли зʼявились огірки, моя мама вирішила консервувати їх із кетчупом. Їй потрібен був виключно «Торчин Чилі», а в магазинах його зовсім не було. Зрештою я знайшла кетчуп на ОLX і купила три ящики на всіх родичів.

Мене дратує, що маю постійно підозрювати, шахрай людина чи ні. Проте я можу не сумніватися в безпеці платформи завдяки «ОLX Доставка». Якщо продавець чи покупець не готовий працювати з нею, я просто не продаю й не купую його товари.

Знайомтеся з командою

Ми – OLX

OLX в Україні – це:

OLX – онлайн-платформа, де ви можете купувати й продавати свої товари та послуги в інтернеті. OLX Україна є частиною групи нідерландського холдингу Prosus. OLX Group працює в понад 30 країнах світу і є одним із найбільших онлайн-майданчиків оголошень у світі. Зараз OLX є не лише сервісом для приватних покупців і продавців, а й потужним каналом розвитку для бізнесів.

На OLX можна розміщувати платні й безплатні оголошення про продаж найрізноманітніших товарів і послуг: від нерухомості й автомобілів до одягу, техніки для дому чи предметів інтерʼєру. Команда сервісу щоденно працює, щоби купівля й продаж були максимально зручні та безпечні. Для цього вони запускають і розвивають нові послуги, як-от «OLX Доставка», яка дозволяє покупцю переконатися в якості товару, а продавцю – не втрачати кошти, якщо він не підійде. У співпраці з іншими компаніями команда OLX бореться з шахраями, а ще спрощує способи отримання й відправлення – усе, щоб українці швидко продавали й знаходили все, чого вони потребують.

Матеріал підготовлено за підтримки