Щоб не виникало питань, куди поділися гроші, редакція The Village Україна зібрала для вас 7 мобільних застосунків, які допомагають вести бюджет і контролювати витрати.

Monefy

Простий і зручний застосунок для контролю бюджету. У налаштуваннях можна вибрати період, за який застосунок вестиме облік ваших фінансів: день, тиждень, місяць або рік. Усі витрати вказуються у вигляді кругової діаграми, яка розподілена на категорії витрат: житло, здоров’я, їжа, зв’язок, кафе, одяг, подарунки й інше. Необхідно вручну вводити свої доходи та витрати, після чого Monefy рахує ваші витрачені кошти у відсотковому співвідношенні. У центрі діаграми завжди показано актуальну цифру ваших витрат і доходів.

Завантажити: iOS, Android

Money Lover: Expense Manager

Застосунок зручний тим, що допомагає не тільки відслідковувати, на що ви витрачаєте кошти, а також дозволяє встановити ліміт витрат на день. Якщо ви досягли ліміту, Money Lover надсилає сповіщення. Також у програмі можна планувати витрати на майбутній період і дивитися на завершені плани вашого бюджету. Крім цього, у Money Lover можна створювати фінансову мету та слідкувати за своїми накопиченнями.

Завантажити: IOS, Android

CoinKeeper

Застосунок добре підійде для ведення сімейного бюджету, оскільки в ньому можна вести спільний бюджет і використовувати декілька пристроїв за допомогою хмарної синхронізації. У CoinKeeper можна додавати доходи та витрати завдяки зручному інтерфейсу з монетами. На одному екрані ви бачите всі рахунки, витрати та залишки коштів. Програма показує статистику ваших витрат і доходів у вигляді кривої.

Завантажити: IOS, Android

Expensify

Цей застосунок зручний тим, що дозволяє на ходу сфотографувати рахунки в магазинах або кафе. Суму рахунку він автоматично вносить у необхідну категорію витрат. Така функція корисна в тому разі, якщо у вас накопичується багато чеків, які забуваєте вносити у витрати бюджету або коли подорожуєте.

Завантажити: IOS, Android

Good Budget

Застосунок відрізняється від інших тим, що пропонує скласти фінансовий план на місяць, скільки витратити на розваги, подарунки або харчування. Протягом місяця програма показує, чи вдається вам дотримуватися поставленого плану. Як й інші застосунки, Good Budget веде облік ваших фінансів у вигляді кругової діаграми, яка розподілена на різні категорії витрат.

Завантажити: IOS, Android

«Дзен-Мані»

«Дзен-мані» зручний тим, що дозволяє синхронізувати рахунки банківських карток. Також застосунок розпізнає SMS про транзакції від вашого банку й уносить витрати з картки в необхідну категорію. Крім аналізу витрат і доходів, «Дзен-мані» пропонує планування бюджету та дозволяє створювати фінансову мету. У програмі можна вносити обов’язкові платежі, нагадування про які приходять у сповіщенні на телефон.

Завантажити: IOS

Bills Monitor

Bills Monitor зручний, оскільки нагадує про регулярні виплати: спортзал, інтернет, комунальні або оренда житла. Ви можете внести всі свої регулярні платежі в програму й більше не тримати їх у голові, тому що застосунок надсилатиме нагадування про платіж. Витрати на регулярні платежі також показані у вигляді кругової діаграми та розподілені на зручні категорії.

Завантажити: IOS, Android