Комунальники поступово зносять торгові точки в переході біля станції метро «Майдан Незалежності». Деякі кіоски продовжують працювати, проте готуються до закриття.

Працівники коментують ситуацію для The Village Україна, але називати свої імена та фотографуватись відмовляються.

На Майдані Незалежності демонтують МАФи, Київ, 13 лютого 2018


Продавець випічки Farmajo

Ми працювали тут 5 років. Зараз буде «відпустка». Люди кажуть, що люблять нашу випічку і питають, куди ми переїжджаємо. Нікуди. Я проти такого зносу, хотів іти в рукопашну – зупинили.


Продавчиня квітів

Зроблять ремонт – повернемося на місце. Працюю 20 років, саме на цій точці – 8. Не знаю, чи треба все це зносити. Ми стояли тут офіційно зі всіма документами.


Продавчиня сувенірів, біля виходу до готелю «Хрещатик»

Ми вже закрилися. Продавали сувеніри, вишиванки. Попередили за 10 днів. Яке нове місце? Зараз і так погано на душі.


Марина, співробітниця магазину «Сократ»

Ми на нове місце не переїжджаємо. У нас є інші магазини. Тут закриваємося, сподіваємося, що повернемося після ремонту. Кажуть, що все заради ремонту, а як насправді – невідомо.


Продавець МАФу «Подарунок» біля виходу з метро

Працювали 5 років на цьому місці. Тут є продавці, які стояли і 10, 20 років. Закриваємося і нікуди не переїжджаємо. А ви подивіться, що роблять з переходом, що тут ще можна додати.

Підставою для демонтажу МАФів стало рішення КМДА, ухвалене у зв’язку із закінченням терміну оренди та інвестдоговору. Це триватиме близько двох днів.