Анастасія Ролдигіна


виготовляє багаторазові мішечки

За кожну покупку в магазині людина використовує від 6 до 10 п/е пакетів. І таких покупок 4-6 на місяць. Тобто на одну людину потрібно від 24 до 60 кульків щомісяця, які потім опиняться в смітнику. Але це легко виправити, якщо використовувати багаторазові мішечки.

Матеріал, з якого їх виготовляють – тонка сітка, яка одночасно і міцна, і легка. Також торбинки можна зробити з бавовни. Але приємний бонус в тому, що засновниця ecobag_ua використовує незвичайні тканини – матеріалом служать шматки текстилю, що залишаються після розкрою одягу на підприємствах. Купуючи такий набір, ви додатково зменшуєте кількість відходів з виробництва.

Торбинки можуть бути кольоровими чи однотонними – усе залежить від покупця. Екомішечки можна прати вручну або в машинці при температурі 30-40 градусів. Якщо такими торбинками акуратно користуватися, їх вистачить щонайменше на рік, каже власниця бренду.

Великі мішечки для покупок з тканини в мене були давно, а ось з маленькими пакетами я чомусь нічого не могла придумати. Хоч і розуміла, що треба шукати якесь рішення. За однією освітою я інженер-технолог із виробництва та переробки полімерних матеріалів, тобто добре усвідомлювала шкоду від бездумного викидання пластику, за другою – модельєрка-конструкторка одягу, тож працювала у швейній галузі.

Півтора року тому десь в інтернеті я побачила торбинки з грубої сітки. Мені сподобалась ідея, але не сподобався зовнішній вигляд – я зрозуміла, що можу краще. Зі своїх «запасів» тканин я зробила перші мішечки.

Скільки: вартість набору – 200 грн. Доставка по Україні безкоштовна. До набору входять 5 великих торбинок (20 на 30 см), а також 6-та маленька, яку можна використовувати для зберігання набору чи для покупки горіхів та сухофруктів.

Де:  інстаграм

Facebook

Фото: Анастасія Ролдигіна