11 травня до річниці підписання Стамбульської конвенції проект Fashion Aid запустив капсульну колекцію футболок zmist & forma.

В основу колекції лягли преамбула та стаття 3 Стамбульської конвенції – документа Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству. 2016 року Верховна Рада не ратифікувала Стамбульську конвенцію в Україні.

Проект Fashion Aid має дві складові: зміст і форму. Зміст – здатність футболки бути більше, ніж одягом, нагадати про важливі речі. Форма футболки має особливий дизайн, який поєднує стиль і зручність. «Zmist – свобода слова, formа – свобода руху».

СКІЛЬКИ: 400 грн
Де: онлайн

Футболка є лише в білому кольорі та одному розмірі. Вибирати можна принти: цитати з преамбули чи статті 3 Стамбульської конвенції.

Анастасія Дєєва

національна координаторка HeForShe

 Стамбульська конвенція – це золотий стандарт системи запобігання гендерному насильству та боротьби з ним. Будь-яка форма дискримінації та насилля над жінками – порушення права людини на життя без насилля. Домашнє насильство – це злочин, до якого повинна бути нульова толерантність, це систематичне пригнічення особистості людини, фізично та психологічно. Стамбульська конвенція – це просто законодавча рамка, яка дозволяє країні відповідати цьому золотому стандарту.

Конвенція допомагає свідомим державам впроваджувати дієві інструменти захисту своїх громадян. Ціна, яку доводиться платити за наслідки гендерного насильства: економічні наслідки, поширення епідемій, зламана психіка дітей – набагато вища, ніж чиїсь міфічні побоювання гендеру.


Fashion AID – соціальний проект фонду «АнтиСНІД». Роботу благодійного інтернет-магазину спрямовано на допомогу ВІЛ-позитивним дітям та боротьбу з ВІЛ/СНІДом в Україні.