Авоськи французького виробника ECODIS привозить онлайн-магазин екотоварів 0ZERO. Сумки виготовляють з органічної бавовни, що дає змогу використовувати їх як екологічну альтернативу пластиковим пакетам.

Авоська містка і може витримувати навантаження до 10 кілограмів. Вона доступна в трьох кольорах: білому, бірюзовому та сірому.

Анна Понікарчук


співзасновниця 0ZERO

Подорожуючи Францією, ми знайшли для себе авоськи і торбинки для продуктів з органічної бавовни. І вирішили, що такі речі вкрай потрібні і в Україні. Адже це не просто естетично, а ще й екологічно. Одна авоська може замінити в середньому 170 великих поліетиленових пакетів на рік – це з розрахунку, якщо ходити в магазин кожні два дні.

Для більшості українців сьогодні органічний означає просто «натуральний». Але є різниця. Справжні органічні товари мають знак сертифікації незалежної міжнародної комісії. У нашому випадку це сертифікат GOTS (Global Organic Textile Standard). Це означає, що компанія дотримується найвищих вимог у виробництві текстилю з екологічної та соціальної точки зору.

Скільки: 220 грн

Де: онлайн

Органічна бавовна виготовлена без шкідливих домішок. Барвники – натуральні та не викликають алергічних реакцій. При цьому використовують на 90% менше води та обмежують використання хімікатів порівняно зі звичайним виробництвом бавовни.

Я завжди ставлю авоську в рюкзак або сумку. Тоді в магазині чи на ринку мені не треба купувати пластиковий пакет. Одна продавчиня в супермаркеті вже знає мене і мої дві авоськи. Пообіцяла мені, що знайде свою (радянську) та знову почне нею користуватися.


0ZERO – український онлайн-магазин товарів, що пропонує екологічні альтернативи товарам щоденного вжитку та мотивує людей виробляти менше сміття.