The Village Україна підготував список місць, куди можна віддати речі, які вам більше не потрібні, і при цьому допомогти іншим.

 Laska Charity Store

ЯКІ РЕЧІ МОЖНА ЗДАТИ: випраний, цілий актуальний по сезону жіночий та чоловічий одяг, взуття, сумки, аксесуари, книги та предмети декору.

Куди нести речі: Київ, вул. Липинського д. 3, вул. Малопідвальна, 15.

Працюють з 10 до 21 кожен день.

Laska Charity Store – перший благодійний магазин в Києві. Сюди можна принести речі, які давно лежать в шафі без діла. Працівники відберуть найкращі речі для продажу в магазині, інші відправлять в дитбудинки і нужденним. Виручені гроші йдуть в благодійні фонди, на соціальні проекти та на утримання магазину.

 Кураж Базар

Які речі можна здати: вінтаж, новий або набридлий, але актуальний одяг в гарному стані, взуття, аксесуари.

Куди нести речі: барахолка проходить на Арт-заводі Платформа, вул. Біломорська, 1. Реєструватися і купувати місце на кожен маркет потрібно заздалегідь на офіційному сайті.

Щомісячна київська барахолка, яка існує з 2014 року. Мета Кураж Базару – відродити культуру барахолок, вторинного і усвідомленого споживання, створити місце, де можна продавати свої непотрібні речі і вінтаж, а також просто покуражитися і повеселитися! Дохід від Великої Благодійної Барахолки йде на допомогу дітям.

 Oh My Look

Які речі можна здати: сукня має бути або нова, або ношена, але в ідеальному стані. Приймають дизайнерські, не «фейкові» речі. Також можна здати на реалізацію клатч та прикраси.

Куди нести речі: щоб здати річ потрібно її сфотографувати, завантажити фото на сайт і додати коментар: бренд, стан і мета – оренда або продаж речі. Чекати відповіді. Адреса сервісу вул. Малевича 86 п.

У сервіс оренди вечірніх і коктейльних суконь Oh My Look також можна здати речі, наприклад, вечірню чи весільну сукню зі свого гардероба.

 Сервіс Shafa

Які речі можна здати: засновники сервісу рекомендують розміщувати речі або нові, або злегка ношені. На сайті є рубрики з сукнями, кофтами, футболками, взуттям та сумками.

Куди нести речі: зареєструватися на сайті, натиснути кнопку «Додати товар», додати товар з описом, ціною та фото. Коли знайдеться покупець надіслати йому річ поштою.

Український сервіс торгівлі новим та старим одягом з’явився у 2014 році. Ви спілкуєтеся безпосередньо з продавцем речі або можете стати таким продавцем самі. На Shafa можна продати непідходящий за розміром або куплений, але так жодного разу і не надітий одяг, який тільки займає місце в шафі.

 Благодійна платформа «Мурахи»

Які речі можна здати: одяг, взуття, книги, предмети декору, меблі.

Куди нести  речі: зареєструватися на сайті, подати оголошення з фото, описом та ціною речі, обрати куди саме піде грошова пожертва, а далі надіслати товар покупцеві поштою.

На першій благодійній торговій платформі «Мурахи» можна продати непотрібні речі і тим самим допомогти іншим людям. Всі зібрані кошти йдуть на потреби тих, кого визначив продавець. Платформа працює з перевіреними організаціями, які кожного місяці звітують про свої витрати.