День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. The Village Україна зібрав українські бренди, у яких можна придбати речі з традиційним малюнком у сучасному виконанні.

Для неї

 Varenyky Fashion

Денімові куртки з вишивкою

Ціна: 4250 грн

Денімові куртки від Varenyky Fashion оздоблені вишивкою-оберегом – у візерунках символи благополуччя, щастя та невмирущість роду. В колекції представлені дві куртки: з блакитного та синього деніму.

 Plahta

Довга сукня

Ціна: 9800 грн

Сукня з натурального льону має V-подібну горловину, з боків сукні – клини, прикрашені вишивкою. Об’ємні рукава на манжетах мають зав’язки-шнурки з китицями. Вишивка на сукні виконана за мотивами знаменитих Кролевецьких рушників. Орнамент відображає народне уявлення про структуру Всесвіту. Гірчичний колір – це колір меду та пшениці, символ достатку й благополуччя, білий – пов'язаний з ідеєю світла та чистоти, а чорний колір символізував родючість, розповідають дизайнери.

 Foberini

Вишита спідниця

Ціна: 3300 грн

Українська вишита спідниця з простим кроєм. Такий крій спідниці використовувався в багатьох національних українських костюмах. Блакитний символізує чистоту, розум, сталість і ніжність.

Для нього

 ETNODIM

Футболка

Ціна: 580 грн

Чоловіча футболка з 100% льону з вставкою вишитою хрестиком. Геометричний орнамент розмістили на чорному фоні, а спеціальний широкий крій має робити футболку комфортнішою.

 Plahta

Чоловіча вишиванка

Ціна: 3150 грн

Горловина, груди і манжети вишиванки Plahta декоровані вишивкою. Білий і блакитний кольори вважалися найпотужнішими оберегами і часто використовувалися на чоловічій вишиванці.

 The Птах

Поло з вишивкою

Ціна: 450 грн

Сіра футболка зі стоячим відкладним коміром і вишивкою з зображенням лелеки. Модель на літній сезон, яку можна надягати в офіс.

Для дітей

 ETNODIM

Сукня для дівчинки

Ціна: 1340 грн

Яскрава теракотова сукня для дівчинки з вишитими квітами на рукавах. Натуральна тканина. Сукню можна придбати на вік 5-6 або 9-10 років.

 Ruta

Куртка для хлопчика

Ціна: 3585 грн

Бавовняна куртка з вишитими орнаментами альтернатива звичному верхньому одягу. Вона не має зайвих деталей і не буде заважати дитині вільно рухатися. Під куртку можна надягати як сорочки, так і гольфи чи светри.

ФОТО:

брендiв