В останні вихідні травня на арт-заводі «Платформа» відбудеться барахолка Кураж Night Market. Подія присвячена індійській культурі: організатори плануюють перетворити локацію на ринок у Мумбаї з індійськими піснями і танцями, кришнаїтськими церемоніями, майстер-класами з гри на джембі, мехенді, а також воркшопи. The Village Україна розповідає, як не заблукати в індійських нетрях.

 Кураж Night Market

Коли: 26, 27 травня, з 16:00 до 4:00, 28 травня, з 12:00 до 23:00

Де: арт-завод «Платформа»

Скільки: 26-27 травня – 70 грн, 28 травня – 50 грн

Вільний вхід для людей в сарі, людей з інвалідністю та дітей

Місце 12

Африканський декор і речі з Гани: маски, статуетки з червоного і ебонітового дерева, кокосові браслети, картини, сумки.

Вартість: 400 – 800 грн

Місце 31

Вінтажний чоловічий одяг: піджаки з вовни, льону, шовку і кашеміру, шовкові підкладки яких виготовлені на мануфактурах Loro Piana, Ermenegildo Zegna, Vitale Barberis Canonico, Scabal. Там же можна підібрати сорочку, краватку або хустку з мокрого шовку.

Вартість: від 200 грн

Місце 150

Unicorn Valley з футболками і світшотами з написами «Отстойная у вас вечеринка», «Винишко», «Юность Хуюность»,  «Горе от ума» та іншими.

Вартість: 650 - 1150 грн

Місце 256

Сонцезахисні окуляри часів СРСР. В наявності близько 200 моделей з натуральним силікатним склом, вироблених в проміжку з початку 70-х до початку 90-х в місті Ізюм Харківської області. Наймолодшим окулярам 24 роки.

Вартість: 300 – 400 грн

Місце 95

Товари з блошиних ринків Європи: листівки, гравюри, книги про мистецтво, статуетки, домашній текстиль, аксесуари та прикраси, невелика колекція підвісок з антикварних ложок, а також кілька суконь, які продавчиня пошила зі своїх старих речей.

Вартість: 10 – 500 грн

Місця 321-322

Букіністичні книги та альбоми 60-70 років: Джек Лондон, Стендаль, Гоголь, Достоєвський, Купрін, Марк Твен, Гі де Мопассан і інші.

Вартість книг: 20 – 300 грн

Вартість альбомів: 200 грн

Індійські спеції, а також шкіряні крісла і сумки з Індії продаватимуть в наметах на вулиці, а в павільйоні на місцях 59-60, 147, 235, 297 і 346 можна буде знайти індійські скатертини і сувеніри, бавовняні шаровари, карти з передбаченнями великих вчителів Індії, музичні чаші, пахощі і квіткові чаї.

Як розважатися

У п'ятницю о 21:00 перед зеленою сценою відбудеться відкриття Кураж Night Market - арт-балет «D3 мастерская» покаже життя індійських нетрів зсередини. На Арт-заводі Платформа зведуть картонний Мумбаї і за допомогою акробатів, ходулістів та приборкувачів вогню занурять в атмосферу Індії. Постановка завершиться сетом Hare Krishna Party від DJ List. Повторювати перфоманс будуть у той же час в суботу.

У суботу з 17:00 до 20:00 на зеленій галявині біля «Арт Дому» буде проходити тусовка бульдогів - французьких, англійських і американських, а в неділю на тому ж місці з 12:00 до 16:00 зберуться власники мопсів зі своїми улюбленцями. З ними можна буде сфотографуватися або просто подивитися, як кілька десятків собак змагаються за призи і беруть участь в естафетах.

У травні на Кураж Базарі знову гратимуть швидкі весілля. Цього разу в індійському стилі - дівчат одягатимуть в сарі, а хлопців - в національні костюми. Церемонія безкоштовна, але за 50 гривень можна купити магніт з фотографією.

Біля «Арт Дому», поруч з місцем проведення собачих тусовок, буде працювати повнокупольний кінотеатр від Atmasfera 360. За 50 гривень там покажуть фільми «Гопал. Принц планети корів» і «Samskara». А на Пьяцці під відкритим небом будуть крутити сучасні індійські фільми з перервою на трансляцію матчу Шахтар - Динамо, який відбудеться 26 травня.

На фудкорті можна буде скуштувати національні індійські страви: карі, кокосовий суп з креветками, овочеві кульки, тунця в кисло-солодкому соусі, палак панір, соте з морепродуктів, ладу маття та інші солодощі. Також будуть постійні учасники вуличної їжі з креветками, чебуреками, буріто, устрицями, натуральним морозивом тощо.

Всі три дні на Кураж Night Market будуть робити мехенді від 50 гривень і татуювання за $50, а також масаж рук, ніг, спини і плечей від 100 до 200 гривень.

Охочі зможуть взяти участь в денс-баттлах Kinect, потанцювати на «тихій вечірці» в навушниках і відвідати майстер-клас з гри на Happy Drums.

Для людей з дітьми

В «Арт Домі» працюватиме сервіс «Кофе Няня», де можна залишити дітей від 6 місяців на нянь та аніматорів.

Вартість: 75 грн/год

У цьому ж приміщенні знаходиться зона для годування та сповивання.

У Turbo Rollerdrome можна буде покататися на роликах, самокатах, скейтбордах та гіробордах під наглядом інструктора.

Вартість: ролики/самокати/скейтборд: 60 грн/година.

Бізліміт: 150 грн.

Гіроборд: 10 хв. – 50 грн., 30 хв. – 100 грн.

Працюватиме розважальний парк професій Kidlandia. Діти зможуть безкоштовно спробувати себе у професії лікаря, перукаря, кухаря, візажиста.

На вулиці будуть безкоштовні батути, а за 50 гривень можна буде 15 хвилин кататися в бамперболах. Охочі зможуть намалювати картину за допомогою водяних пістолетів і фарб.

Під що танцювати

А на Пьяцці під відкритим небом будуть крутити сучасні індійські фільми з перервою на трансляції футбольних матчів: «Шахтар - Динамо» 26 травня і «Арсенал - Челсі» 27 травня.

Окрім п'ятничного сету від легенди 2000-х DJ List і суботнього live-перфомансу від Constantine всі три дні в павільйоні і на вулиці гратимуть популярні київські діджеї: Dmitry Dir, Vlad Buivol, Oleksandr Pantileev, Denis Vnuk і інші.

Неділя – день лаунж: на зеленій сцені звучатиме джаз від Tompsons Band, Imaginarium і Natasha Yoshimoto.