The Village Україна та проект «Середи в Охматдиті» продовжують серію публікацій «Секонди роблять добро». Разом зі стилістами ми збираємо різні образи на київських секонд-хендах, які потім продаємо на благодійному інтернет-аукціоні. Зібрані гроші підуть на роботу проекту зі збору донорської крові для дітей.

Нові образи проекту – два жіночих луки для фешн-показу – збираємо разом зі стилісткою та художницею по костюмах Стасею Монастирською, яка співпрацювала з такими зірками, як Фредерік Бегбедер, City of the Sun, KWABS, Empire of the Sun та Synapson. Брала участь у рекламних проектах для брендів Citroen, Colgate, Squarespace та Samsung.

За стильними образами ми вирушили на секонд «Баул», який нам порекомендували друзі з гурту 5 vymir. Найбільший за площею та асортиментом «Баул» розташований на станції «Академмістечко». Зліва через дорогу від метро є «Баул +», який ми також протестували.

Спочатку ми пішли у звичайний «Баул»: це досить акуратний секонд, одяг висить на вішалках. Одна частина – сток з новими речами. Тут багато нових кросівок зі старих колекцій: Nike, adidas. З відомих брендів натрапили на взуття від Jeffrey Campbell. Інша частина «Баула» – секонд-хенд. Речі відсортовані на категорії: джинси, светри, пальта. Вартість речей із жовтими цінниками – незмінна, а на всі інші залежить від дня. У суботу – нове завезення товару. Є можливість брати візочки, як у супермаркеті, та складати в них одяг. Тут ми знайшли практично усе необхідне для образів, але не змогли підібрати взуття та аксесуари. Тому вирішили перевірити асортимент у «Баулі +».

Нас попереджали, що це дорожчий секонд. Але це не так – у «Баулі +» можна навіть поторгуватися. Тут більше одягу, але й більший хаос: одяг не тільки на вішалках, він лежить і на купах. У цьому секонді є консультанти, та вони не дуже допомагають. У «Баулі +» Стася відібрала тілесну водолазку Polo Ralf Laurent. Також тут ми купили дві пари взуття і три пояси з натуральної шкіри. На них нам зробили знижку – 20 гривень на кожен ремінь. Важливий нюанс: на касі варто знімати весь одяг з вішалок і віддавати продавцю окремо. У суботу в «Баулі +» – новий завіз. Діє система знижок.

У «Баули» найкраще ходити в день завозу або через кілька днів опісля. У «Баула» є свій сайт, на якому можна відстежувати знижки. Також можна підписатися на смс-розсилку з акціями та знижками.

Стася Монастирська


стилістка

На секонд треба їхати, коли перед вами стоїть трохи дивне або оригінальне завдання. Наприклад, нещодавно я готувала образ Матильди зі стрічки «Леон», і хотілося знайти незвичні речі, за ними я поїхала на секонд. У результаті знайшла маленьку сумку, яку хтось зробив з кілець від звичайних бляшанок. І ця хенд-мейд сумочка коштувала всього 65 гривень.

Найкрутіше, що мені вдалося купити на секонді – це підтяжки з написами «Boy», в яких виступала Ріана. Це було приблизно 7 років тому, коли бренд BOY ще не був відомим у нас. А ще колись натрапила на нереальне кімоно за 150 гривень. Сама собі я не купую речі на секондах. Я дуже вразлива й одразу уявляю, що в цьому колись когось могли вбивати.


Лук із тренчем та зеленим худі


Сукня зі штучної шкіри H&M, EUR 40

Худі SG, розмір М

Взуття Lavoro, 38 розмір

Тренч із поліестру Expresso, EUR 40

Пластикова сумка no name

Лук з мілітарі курткою та бежевим гольфом


Сукня-корсет без бретелів, розмір М

Куртка Heereseigentum, oversize

Гольф Polo Jeans Ralph Lauren, розмір M

Взуття Vero Gudio, 37 розмір

Пояси зі шкіри no name, 85 см

Стилістка: Стася Монастирська

Продюсерка: Наті Авдєєва

Проект #середи_в_охматдиті – це громадська ініціатива, що пропагує добровільне донорство крові. Проект започаткувала у липні 2015 року Олена Балбек. З того часу волонтери проекту щосереди супроводжують донорів крові до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». За час існування проекту до нього долучилося понад 2500 донорів.

Проект набув популярності після появи серії значків – клітин крові – які неможливо придбати, а лише отримати як донор. Усього в колекції налічується 17 видів пінів: клітини крові та віруси.

Формат довів свою ефективність: лікарні мають щотижневий гарантований об’єм крові. Тож його застосовують й інші донорські проекти: щосереди відбуваються акції від проекту Zdai blood у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії у Києві та від donor.ua в Одеській обласній станції переливання крові.

Facebook

Instagram

Редакція дякує за участь у зйомці фотографові, стилістам та моделям, а також фотостудії Lightfield Production.