The Village Україна показує, як одягаються люди різних професій. До Kyiv Coffee Festival героями рубрики «Зовнішній вигляд» стали баристи київських кав’ярень.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Аня, 25 років

«Світ кави»


Зараз у нас з’явилася вимога дотримуватися корпоративного стилю. Наш колір – чорний. Це не дуже складно. А до цього ходили так, як хочеться. У мене в школі та ліцеї взагалі треба було носити форму в бізнес-стилі. Це було для мене мегаобмеження, тому тепер я відриваюся. Зараз у Києві на тебе ніхто не дивиться, коли ти вдягаєшся так, як хочеться. І нарешті ти сам заробляєш, щоб купити собі те, що захочеш, аби вільно проявляти себе.

Таня, 23 роки

«Світ кави»


До цього часу було просто. Раніше ми орієнтувалися на те, що маємо бути в одному темному кольорі. Тепер у нас вже є форма. Усе просто: темні штани, футболка і фартух. Тому на роботі ми всі однакові.

Дмитро, 25 років

«Світ кави»


У мене й так у гардеробі однотонні речі – або темні, або білі футболки. Корпоративні кольори обирав Маркіян (власник мережі кав’ярень «Світ кави» – ред.): червоний та чорний. Чому так? Бо «червоний – то любов, а чорний – то журба».

Іра, 24 років

EspressoHolic на Сагайдачного


Важливо, щоб в одязі було зручно працювати. І друге – я уникаю світлого одягу. На світлому дуже помітна кава, а кава – скрізь. Тому ношу темні кольори. Взимку в магазині прохолодно, тож взуття має бути тепле.

Максим, 20 років

CoffeeDOOR


У нас є форма. Одяг має бути неяскравим. У клієнтів можуть бути якісь упередження щодо одягу, а ми не повинні викликати конфліктів. Ми працюємо з великою кількістю людей, тому повинні бути десь посередині в цьому плані.

Вова, 29 років

CoffeeDOOR


Треба обирати зручне, закрите взуття. Я надаю перевагу скейтерам, бо вони оптимально підходять під навантаження на спину. У них мені значно зручніше працювати, ніж у кедах, наприклад. Шорти заборонені, тому ми носимо штани. І сірі корпоративні футболки та фартухи.

Юрій, 19 років

CoffeeDOOR


Щодо верхнього одягу – це корпоративний одяг CoffeeDOOR. Що стосується взуття – я дуже полюбляю снікерс-культуру, тому для мене це не тільки комфортний варіант взуття, а й зовнішній вигляд. А взагалі головне – щоб було практично.

Надя, 26 років

EspressoHolic на Хорива


Цілий день я проводжу активно – треба присідати, вставати, повертатися. Тому одяг має повторювати рухи тіла. Як правило, це зручні кросівки, футболка і штани. Хтось обирає ширше, хтось вужче – кому вже як зручно. Бажано не вдягати білий колір, бо це трохи небезпечно: через три хвилини ти можеш стати в горошок.

Аліна, 20 років

EspressoHolic на вулиці Хорива


Я обираю одяг так, щоб мені було максимально комфортно і приємно працювати в такому одязі. Верх – щось легке, взуття – зручні кросівки, бо ми цілий день на ногах.

Олексій, 28 років

Kachorovska Store&Cafe на Льва


Коли я працюю за баром, у нас є стандартна форма: обов’язково фартух, біла або чорна футболка. Можна і сорочки, але головне витримувати все в певній гамі, без гавайських сорочок. Це має бути лаконічно, стримано, і головне – комфортно. Джинси і кросівки – на наш розсуд. Але вони мають теж бути охайні, без дірок чи чогось подібного.

Олег, 24 роки

Kachorovska Store&Cafe на Льва


Однотонний верх – або біла, або чорна футболка. Сьогодні – сіра. Але в роботі головне – це зручне взуття. У нас немає строгого стилю, як ми маємо вдягатися.

Діма, 25 років

Come and Stay


У нас немає ніяких «ні». Але часто наш одяг збігається, ось як зараз, коли мій напарник теж у клітчастій сорочці. Здебільшого ми працюємо в сорочках, бо так подобається. Важливо, щоб можна було підкотити рукав, бо часто щось капнути може, коли працюєш. У чому тобі подобається – у тому й працюєш. У нас немає правил щодо одягу.

Саша, 27 років

Come and Stay


У нас немає форми. Ми цінуємо індивідуальність. З Дімою і Владом зазвичай працюємо в сорочках, якось самі до цього прийшли. Я люблю більш яскраві кольори, Діма – темні, а Влад – у чорному. Єдине, що ти прискіпливо обираєш – це взуття. Дуже важливо, щоб ноги не втомлювалися за день. Найкраще – бігові кроси. У нас немає якихось заборон. Наприклад, ми зазвичай не вдягаємо шорти, але влітку в найбільш спекотні дні – можемо собі дозволити. Є баристи, які працюють у шортах, тому що в них «забиті» ноги – і це просто красиво.