The Village Україна в рубриці «Зовнішній вигляд» фотографує містян і просить їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблене місце в Києві.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

Ми розмовляємо з Ірою на вулиці Сагайдачного.

На Ірі: пальто вінтаж, костюм Marella, футболка &Other Stories, сумка Mansur Gavriel, взуття Sandro

Про шопінг

Я майже не купую одягу в Україні. Все, що мені подобається – або дуже дороге, або в нас не продається. Я люблю бренди, що створюють сучасний вінтаж, якісь дивні речі. Більшість моїх улюблених марок з Америки. Наприклад, мені подобається Collina Strada, італійський бренд Ganni. Ще я стежу за блогеркою double3xposure, від якої дізнаюся про цікаві та незвичні марки. Мені дуже подобається її стиль. Можна сказати, що саме завдяки її блогу я почала відкривати для себе вінтаж. П’ять років тому я була в Будапешті, де дізналася про локальний бренд Nanushka. Вони роблять дуже цікавий одяг під вінтаж і вже стали популярними у світі.  А мені приємно, що я відкрила цей бренд раніше за інших.

На жаль, я не завжди впевнена у тому, як одяг, куплений в інтернеті, сяде на мою фігуру. Тому мені легше перешити справжній вінтаж під себе. Я добре ставлюся до секондів, там можна знайти цікаві речі, щоб переробити їх. Мабуть, більше ніж 50% мого гардеробу – це перешиті речі. Я навіть джинси Levi`s замовляю у дівчинки, яка перешиває старі моделі під мою фігуру. Виходить дешевше, ніж схожі аналоги у дорогих магазинах. Верхній одяг я також зазвичай переробляю з вінтажних моделей, бо в магазинах мені нічого не подобається. Із секонд-хендів буваю на Лісовій, в Obnova Euroshop. Влітку люблю купувати на секондах вінтажні сукні та перешивати під себе. Там шукаю і дивні костюми. Але в Києві не такі класні секонд-хенди, як за кордоном, важко знайти справді якісні брендові речі.

Аксесуари я замовляю в інтернеті: на сайтах вказані усі розміри, є фото на моделях.


Вінтажне пальто

Саме пальто, здається, німецького виробництва. Воно дуже старе і в оригіналі – чоловіче. Я перешила його під себе, та в нього залишилася «чоловіча» орієнтація – лацкани, застібки. На мою думку, для чоловічих пальт краще підбирали тканини і коштують вони дорожче. І на секонді їх набагато більше. Це пальто я купила на київському секонді Obnova Euroshop. Раніше я вже там знаходила класний тренч. Підбираючи пальто, я орієнтувалася на виріб одного корейського бренду. Мені подобався його крій та матеріал, але коштувало воно дуже дорого. Тому я знайшла схоже за матеріалом та перешила під себе.


Костюм Marella

Є такий італійський бренд Marella, який шиє одяг, зокрема і класичні костюми. Мій костюм – з їхньої старої колекції, яку я дуже люблю. Я купила його на барахолці в Кишиневі за 200 лей (приблизно 400 гривень). У Молдові дуже цікаві секонд-хенди, де можна знайти багато брендових речей, наприклад, з Італії. Багато людей їздить туди шукати вінтажний одяг.


Футболка &Other Stories

Я просто обожнюю білі футболки, й вони у мене дуже швидко зношуються. Їх купую в мас-маркетах, наприклад, у COS, H&M чи &Other Stories, або в українських аутлетах. Шукаю однотонні футболки лише з натуральних матеріалів.


Взуття Sandro

Це французький бренд взуття, який я дуже люблю. Перед цим у мене була інша пара на підборах від українського виробника, але я просто не могла в них ходити. У цьому ж взутті я літаю, нога зовсім не втомлюється.


Сережки корейського бренду

Дуже пощастило з цими сережками: я купила їх на барахолці десь за 100 гривень. Зазвичай я не можу носити нічого крім золота чи срібла, не ношу біжутерію. А з цими сережками у мене  немає жодної алергії. Мабуть, вони з медичної сталі.


Окуляри Céline

Ношу окуляри для зору, і ці коричневі від улюбленого бренду Céline. Купую все у Hello Glasses. Я вважаю, що якісні аксесуари – головне в образі. Тому можу носити сонцезахисні окуляри навіть у похмуру погоду.


Сумка Mansur Gavriel

Дуже люблю цей нью-йоркський бренд, у нього хороша якість. Люблю носити цю сумку просто так, не затягуючи – щоб було видно червону підкладку. Коли я купувала цю сумку, в Україні вони не продавалися, треба було замовляти або просити друзів привезти з Америки. У нас я не бачила сумок схожої якості, хіба що можу виділити молодий бренд Kate Kore. Однак і вони не зовсім у моєму стилі.


Про Київ

Я дуже багато працюю і мало де буваю, більшість часу проводжу в квітах. Коли я тільки-но приїхала з Молдови до Києва, то мені тут було «вау». Та після двох років життя стає вже трішки сумно. Мої улюблені місця – район вулиць Великої Житомирської та Рейтарської. Тут не так багато людей, як на Подолі, і можна спокійно гуляти. Ще дуже подобається набережна Дніпра, де можна класно посидіти влітку, подивитися на захід сонця. Також люблю старі вулиці Шевченківського району, вулички навколо палацу «Україна», біля стадіону та костьолу. Там збереглася дуже красива старовинна архітектура і мало людей. Поділ теж люблю, але зараз тут дуже багато людей, закладів, тусовок. Іноді на Сагайдачного, де я працюю, буває великий потік, тож важко навіть поговорити спокійно.