Зручно, якщо ваша робота не вимагає дрес-коду і годинних ритуалів, присвячених макіяжу та зачісці. Проте є професії, для яких стиль і образ – не менш важливі за компетенцію. The Village Україна разом з брендом косметики Lamel говорять із трьома жінками, які працюють у публічній сфері.

Запитуємо стюардесу, чірлідерку й акторку про особливості професії та лайфхаки, як зберегти усмішку і макіяж протягом робочого дня.

Зоряна Тур


Старша бортпровідниця авіакомпанії «Windrose Airlines»

Специфіка роботи стюардеси у тому, що графік нестабільний. Немає жодної стюардеси у світі, яка знає наперед робочі години, адже в авіації неможливо все спрогнозувати. Політ може початися у будь-який час доби. І якщо це, наприклад, 3 ранку, то складно мати бездоганний вигляд. Дуже часто без макіяжу просто не обійтися.

Золоте правило зовнішнього вигляду стюардеси – він має бути бездоганним. Не допускається вечірнього різкого макіяжу, він не повинен дратувати, він має бути приємним і ніжним. Манікюр може бути французьким чи нюдовим, конкретно у нашій авіакомпанії ще дозволений червоний. Зачіска – максимально зібране волосся у пучок або, якщо хтось уміє, заплетена і вкладена ззаду коса. Зовнішній вигляд стюардес перевіряє старший бортпровідник перед початком робочого дня.


Використана косметика LAMEL:

● основа під макіяж Face Primer

● тональний крем Matte Control

● консилер Concealer Naked Skin

● праймер Photo Finish Eye Primer

● тіні для повік Natural Look

● пудра-хайлайтер HD Highlighting

● рум’яна з набору Blush&Strobing

● набір для контурінгу Colour Fix

● олівець для брів 203

● туш для вій Perfect lashes

● гелевий олівець для губ LIP Gel Liner 05

● помада для губ Intense Color Red Chili

Я користуюся максимально стійкою косметикою. Важливо, щоб макіяж і зачіска займали якомога менше мого часу. Робочий день може тривати 5 годин, але може і 8, а деколи і 15. Мені важливо бути впевненою, що протягом цього часу з моїм макіяжем нічого не станеться і мені не доведеться часто його підправляти.


Під час роботи на мене спрямовані від 200 до 250 поглядів. Комусь може бути байдуже, але трапляються цікаві люди, які роздивляються навколо і звертають увагу на зовнішній вигляд бортпровідниць. Тому нам потрібно підтримувати сталий образ елегантної й красивої стюардеси.


НАТАЛЯ ТОПІХА

візажистка, викладачка Академії краси Art Academy

Як зробити макіяж максимально стійким?

Якщо ваш робочий день триває понад 8 годин, звичайний макіяж буде поступово розмазуватися і втрачати яскравість. Потрібно простежити, щоб усі засоби були максимально стійкими і приділити більшу вагу основі й тону. Якщо ваша шкіра схильна до жирності, протягом дня використовуйте матуючі серветки і пудру. Не забувайте, що яскравими на обличчі мають бути або губи, або очі. У випадку із тривалим робочим днем, зробіть яскравішими саме губи. Їх легше підмалювати, і ними ви зможете відволікти увагу від стомлених очей.


Олена Рожкова


Президентка федерації «Чірлідерс», засновниця і тренерка команди ReD Foxes, директорка фонду «Дитяче серце»

Ми стали першими, хто створив унікальний продукт у сфері спорту – незалежну групу підтримки. ReD Foxes не прикріплені до конкретної команди або ж виду спорту. Ми виступали у понад 75 містах 28 країн світу, співпрацювали з 15 різними спортивними клубами, вибороли право виступати на трьох Олімпіадах, тепер маємо власну дитячу студію.

Чірлідінг може розвиватися як спорт і як шоу. Ми працюємо у напрямку шоу, найчастіше – у баскетболі, тому всі дівчата мають бути щонайменше 1,75 м зросту. У нас є елементи танцю, акробатики, гімнастики. І найголовніше – це командний вид спорту, який вчить відповідальності і дружності. Ми лідери вболівання, наше завдання – створити атмосферу під час змагань.


Використана косметика LAMEL:

● основа під макіяж Face Primer

● тональний крем Matte Control

● консилер Concealer Naked Skin

● набір для макіяжу Make Up Forever

● олівець для брів 203

● помада Rich Color 05

Образ чірлідерки відрізняється від сценічного образу артиста. Ми працюємо не лише задля веселощів, а й зі спортивною метою. Тому важливо не перейти цю межу в яскравості макіяжу та костюмів.

Макіяж може заважати під час танцю, тому ми стараємося враховувати всі нюанси. Наприклад, накладні вії можуть заважати чітко бачити, а до губ з блиском може прилипати волосся. Все має бути матовим, не розтікатися і не розсипатися. Ми робимо дуже стійку основу, не зловживаємо стразами і камінчиками.


Стереотип образу чірлідерки – це спідниця в складку, топ і помпони. Ми пішли далі, почали використовувати хутро, шкіру, підбори. У мене є чіткі вимоги до зовнішності чірлідерок ReD Foxes – усе має бути в межах тенденцій моди, красиво і спортивно.


НАТАЛЯ ТОПІХА

візажистка, викладачка Академії краси Art Academy

Які особливості спортивного макіяжу?

Макіяж спортсменок має бути менш яскравим, ніж сценічний, але достатньо виразним, щоб його помітили з трибун. Можна зробити яскраві тіні, підводку, підкреслити брови, додати рум’ян і помаду. Тон – ідеально рівний і трохи темніший від природного кольору, тому що прожектори і софіти з’їдають насиченість.


Катя Савенкова


Акторка театру на Лівому березі, знімається у кіно та рекламі

Уперше я прийшла працювати в дитячий театр ще студенткою. Я тоді була взагалі без мейкапу і мені зробили зауваження. Мовляв, акторка не може грати без макіяжу.

Режисер має власне бачення того, яким має бути костюм і макіяж актора. Можуть попросити білий тон обличчя або дуже яскраві очі. Був випадок, коли режисер поставив мені завдання зробити ефект «зацілованих губ». Це круто, коли навіть такі дрібниці враховуються. Глядач може й не помітити цього із залу, але для акторів це важливо. Костюм, макіяж, аксесуари допомагають увійти в образ.


Використана косметика LAMEL:

● основа під макіяж Face Primer

● тональний крем Matte Control

● консилер Concealer Naked Skin

● тіні для повік Natural Look

● фломастер лайнер Eye Color Pen

● помада для губ LAMEL Nude

У нашому театрі є художник-гример, до якого я можу звернутися по допомогу, якщо не знаю, як втілити ту чи іншу ідею режисера. Але зазвичай всі актори повинні уміти себе підготувати до ролі самостійно. Буває, що плачеш на сцені, а потім швидко біжиш поправляти макіяж, тому що у наступній сцені ти вже маєш бути спокійною.


Репетиції ми проводимо без макіяжу. Як на мене, це все ж таки другорядна річ у моїй професії. Коли я бачу хорошу гру акторки, то мені байдуже, який у неї макіяж. Якщо це талановито, якщо перехоплює подих, то все решта вже неважливо.


НАТАЛЯ ТОПІХА

візажистка, викладачка Академії краси Art Academy

Який макіяж потрібен для сцени?

Для макіяжу акторки найголовніше – рівний тон обличчя, тому що світло софітів і ламп з’їдає насиченість. Можна зробити яскравий макіяж, а на екрані або зі сцени він видаватиметься блідим. Тому найкраще зробити білий або дуже світлий тон обличчя і яскраві губи або очі. Якщо це макіяж для ролі в кіно, то він має бути максимально натуральним, якщо для театральної вистави – усе потрібно робити в кілька разів яскравішим.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ