Напередодні свят The Vіllage Україна у співпраці з різними брендами шукає відповідь на вічне питання: що дарувати?
Ми складаємо списки послуг і товарів, які можуть стати новорічними подарунками для вас та ваших близьких


Що подарувати людині, у якої все є? Або чим здивувати, якщо вже все пробували? Часто не вистачає простого рішення, яке врятує свято в останній момент. У цьому випадку допоможе київський гастропроект «Местная Еда», який щомісяця збирає унікальний набір з локальних продуктів. Фінальний асортимент наповнення тримають у секреті, але це завжди 7-8 продуктів від українських виробників, які поєднуються між собою і можуть доповнити святкову вечерю у слушний момент .

The Village Україна разом з проектом «Местная Еда» на прикладі їхніх попередніх тематичних ящиків з’ясували, з якої нагоди та для кого можна зробити такий подарунок.

Новорічний

Зустріти Новий рік без олів’є і ананасу на столі — реально. Більше того, святкову вечерю можна доповнити локальними продуктами, які стануть корисною закускою до основних страв. Кисло-пряний брусничний соус підійде до страв з м’яса, різдвяної качки або додасть прянощів запеченим овочам. Різдвяному кексу із сухофруктами та горіхами будуть раді і дорослі, і діти. А імбирний пряник ручної роботи можна не тільки з’їсти, а спочатку прикрасити ним ялинку. У новорічному ящику від «Местная Еда» ви або ваш адресат обов’язково отримаєте різдвяний напій, щось солодке, щось різдвяне і щось, що залишиться у вас у вигляді сувеніру.

Корпоративний

Для того щоб допомогти привітати працівників компанії або клієнтів, «Местная Еда» готує індивідуальні ящики на замовлення і доставляє їх до офісів: великі дерев’яні або маленькі картонні, з букетом або ялиновою гілочкою, з брендингом чи без, пофарбовані чи покриті лаком, солодкі або збалансовані за наповненням.

Підбір продуктів для ящиків розробляється індивідуально, тому в наборі можна знайти і вино, і шоколадні трюфелі, і в’ялене м’ясо – усе локального виробництва. Таким чином, компанія не тільки привітає своїх працівників, а й підтримає молодих виробників.

Одеський

Коли відпустка вже позаду чи ще не скоро, відчути присмак морського повітря можна з локальними продуктами від одеських виробників. Усередині – форшмак, копчені перепели, міні-пляшка вина, виробленого на півдні України, та інші характерні для регіону продукти. Таким набором можна також зустріти або провести літо на березі моря.

Весільний

Дарувати подарунки гостям на весіллі – порівняно новий звичай для України. Ця традиція прийшла із західних країн, де наречена і наречений готують гостям у знак подяки невеликі пакунки із сувенірами. Всередині, крім сувеніру, можуть бути солодощі та делікатеси від локальних виробників. Ззовні – ящик декорують, наприклад, стрічкою, живими або паперовими квітами.

Чоловічий

Цей ящик називається чоловічим не через призначення, а тому що продукти для нього відбирали чоловіки з проекту Truman. Інструкція до вживання – випити брутальні напої – крафтове пиво і трав’яну настоянку, а після цього з’їсти в’ялене м’ясо і копчений сир сулугуні. Додати гостроти будь-якій страві можна за допомогою ароматної гірчиці в зернах, а солодкої пікантності – завдяки шоколадній паличці з перцем. Сам ящик стилізований логотипом Truman і має насичений темний дерев’яний колір.

Гарбузовий

Навчитися полюбити гарбуз можна із жовтневим ящиком «Местная Еда», який належить до сезонних наборів. Виявляється, є безліч способів приготувати гарбуз – від десертів до напоїв. Наприклад, гарбузовий мармелад і мус, гарбузовий соус до свіжої пасти або незвичайні тайські осінні пироги – мункейки. А оскільки жовтень – не тільки місяць сезонних овочів та помаранчевого кольору, а ще й місяць Хелловіна, тому в наборі чекатиме привид-льодяник.

Ювілейний

Чотири роки поспіль «Местная Еда» готує ювілейний ящик на честь свого дня народження у квітні. Для підписників це також привід привітати проект і з’їсти шматочок святкового торту. За традицією кожен може створити собі невеликий святковий стіл з вином, закусками у вигляді м’яса або м’ясного пирога, тортом та іншими атрибутами святкового столу.

Закарпатський

Кухня Закарпаття має багато автентичних продуктів і цей ящик для тих, хто хоче з ними познайомитися. Серед традиційних продуктів – сиров’ялена ковбаса, кіфлики, гуцульська бринза, мариновані білі гриби з Карпат. Ці продукти подолали майже тисячу кілометрів, щоб потрапити до ящика «Местная Еда» і порадувати киян. Закарпатський набір підійде для осіннього виїзду на дачу або домашньої вечері.

Індійський

Колаборація «Местная Еда» і київського закладу Podil East India Company для тих, хто скучив за смаком Індії. В середині 7 продуктів індійської кухні. Хедлайнер ящика – традиційні гоанські ковбаски. Їх не треба класти на хліб, їх варто зварити або посмажити і, наприклад, додати до плову. Ще один обов’язковий учасник індійського набору – сир панір. На відміну від твердих сирів, він не плавиться при нагріванні і легко засвоюється. Крім цього, до індійського ящика потрапила гостро-солодка закуска пікл, молочний напій лассі, традиційні цукерки бурфі та чай масала.

Матеріал підготовлено за підтримки