The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Архітектурне бюро Олексія Бреуса

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – лонгріди без новин.

Офіс слугує робочим простором для молодої пари – головного архітектора і старшої дизайнерки архітектурного бюро Breus Oleksii Architectural Design Studio. «Це ідеальне приміщення для роботи – таким, яким ми його бачили», – розповідає Тетяна Бреус.

Керівники студії уже мали приміщення, у якому працює команда. Та свій робочий простір вони хотіли винести окремо – у межах пішої прогулянки звідти.

Окрім того, засновники компанії хотіли мати простір, у якому могли б генеруватися ідеї. «Тобто для нас це не тільки робочий простір, а й простір для креативу й відпочинку», – кажуть у бюро.

 Breus Oleksii Architectural Design Studio

Метраж: 66 м²

Працівники: 2

Автори проекту: Тетяна Бреус, Олександра Терещенко

Призначення: архітектурне бюро

Приміщення для офісу знайшли у житловому будинку. Однокімнатну квартиру з кухнею переобладнали під студію. «Коли ми придбали помешкання, у ньому вже не було міжкімнатної перегородки», – кажуть власники. Ще трохи місця вони виграли, відмовившись від балкона.

Візуальний і просторовий центр студії – велика червона шафа, розміщена при вході до кімнати. За словами власників, вона виконує низку функцій. Насамперед шафа відділяє робочі місця від вхідної зони. «Ми не хотіли працювати напроти дверей. Тож було важливо, щоб із входу не було видно робочого столу», – розповідають керівники бюро.

Та має «червона коробка» й кілька інших застосувань. Зокрема, з одного боку її використовують як гардеробну. З іншого боку – як міні-кухню з холодильником, мікрохвильовою піччю та невеликою кухонною поверхнею. Із боку дивана у шафі знайшли місце для полиць – на них розмістили книжки та документи. «На наш погляд, саме шафа робить це приміщення багатогранним: завдяки їй під різними кутами кімната має інший вигляд», – коментують власники.

Робочий простір у приміщенні – це великий стіл із двома кріслами під люстрою. Поряд розташували диван українського виробництва і пуф. Вітчизняним продуктом є і панно, для якого знайшли місце на стіні.

«Власники приміщення – це молода творча пара. Вони люблять експериментувати, завжди відкриті до нового. Серед інтересів – «Формула-1». Вони навіть входять до одного з фан-клубів автоперегонів», – розповідає про них дизайнерка.

Наприклад, про інтереси власників стверджують креслення боліда на одній зі стін. Це рішення було ідеєю керівника і головного архітектора студії Олексія Бреуса. Поряд із темно-синьою стінкою – шкіряне крісло Kare Design із металевою обшивкою, імпровізований столик і килим.

Напроти цієї зони розташували місце для відпочинку. Знайшли його біля вікна – у найбільш сонячній частині кімнати. На стіні поруч оголили цеглу, для відпочинку поклали м’який килим і подушки. З вікна – краєвид на зелену зону.