The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Офіс дизайнерської студії Homecult розташований у ЖК «Централ Парк» на Печерську. Це компанія, що має за плечима досвід понад 600 дизайнерських проектів для великого забудовника. Офісне приміщення слугує для неї водночас робочим простором та шоурумом.

«Ми зустрічаємося з потенційним клієнтом, і по цьому офісу він уже має приблизне уявлення про майбутню співпрацю», – розповідає креативна директорка Homecult Вікторія.

 Homecult

Локація: вулиця Кудрі, 7

Метраж: 100 м²

Працівники: 8

Автор проекту: Homecult

За дизайн офісу Вікторія відповідала самостійно. Розповідає, що остаточний варіант інтер’єру запропонувала після поїздки на одну з міжнародних дизайнерських конференцій. «Ми запустили цей офіс рік тому. Тоді він був складений з урахуванням останніх тенденцій. Та за цей час він встиг частково змінитися – намагаємося актуалізувати дизайн», – пояснює дизайнерка.

Загальний стиль приміщення можна назвати лофтом. Натякає на це, зокрема, відкрита проводка на стелі. Та визначає інтер’єр застосування натуральних матеріалів на кшталт дерева та цегли. За словами Вікторії, це додає дизайну затишності. Наприклад, мова йде про частину стіни, оформлену натуральною сосновою корою.

Цегляна кладка на одній зі стін пофарбована у складний відтінок синього кольору. Це рішення римується із синім градієнтом на дерев’яних поверхнях кухні. Його готували за спеціальною технологією: запікали за температури 300 градусів. Це технологія опрацювання дерева, що дає змогу не просто замазувати дерево, а надавати кольору, залишаючи цілісною його структуру. «Ми хотіли зав’язати це приміщення на кольорових акцентах», – додає креативна директорка Homecult.

Це візуальне рішення узгоджується з оформленням великого дивану вітчизняного виробництва, розташованого під логотипом офісу. Над диваном – оригінальна люстра італійського виробництва.

Із меблів в офісі виділяється і великий стіл для перемовин із шістьома стільцями. Стіл – велика цільна плита, яку підтримує металева конструкція.

Інші візуальні акценти – близько 20 витворів молодих українських митців. В офісі знайшли місце не лише для картин, а й для скульптур та предметного дизайну. Кажуть – співпрацюють з низкою галерей. Для молодих художників це можливість вийти на потенційних клієнтів.

Ще одна особливість офісу – відсутність чіткого розмежування на кабінети. «Для мене було важливо, щоб усі працівники мали змогу перебувати в одному робочому просторі», – розповідає Вікторія.