The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Ring Ukraine – український R&D-центр, який співпрацює з американською компанією Ring. Він працює у сфері безпеки для домівок. Зокрема, виготовляє розумні дзвінки для дверей і камери відеоспостереження. Головний офіс компанії розташовано у бізнес-центрі «Торонто-Київ» поблизу станції метро «Олімпійська».

 Ring Ukraine

Локація: ,БЦ «Торонто-Київ», вулиця Антоновича, 81

Метраж: 2000 м²

Працівники: 194

Олег Богуславський

генеральний менеджер департаменту Ring Core


Місією нашої компанії є знизити рівень злочинності у житлових районах. Якщо власник нашої системи стає свідком небезпечної ситуації чи помічає підозрілу поведінку, він може відкрити доступ до запису зі своєї камери відеоспостереження. Відтак цей запис стає доступним для інших мешканців району, попереджуючи їх про потенційну загрозу.

Окрім того, ці записи можуть стати цінною інформацією для поліції. Ring активно співпрацює з поліцією Сполучених Штатів і отримує від неї схвальний фідбек. Є приклад дослідження у Лос-Анджелесі: в одному з районів безкоштовно встановили відеоспостереження Ring на 10 % будівель. За півроку перевірили дані поліції про стан злочинності у районі – він знизився на 50 %.

Утім, головною функцією Ring усе-таки є запобігання злочинам. Грубо кажучи, коли злочинці бачать, що будинок обладнаний такими технологіями, вони двічі подумають, чи варто його грабувати.


Генеральний менеджер Ring Core Олег Богуславський демонструє принцип роботи системи відеонагляду Ring

Офіс Ring Ukraine займає один із поверхів бізнес-центру. Спершу він використовував площу у 1000 м², але згодом компанія використала можливість розширення простору – таким чином площа зросла вдвічі. Під час ремонтних робіт на новій площі адміністрація оновила й частину приміщення, яка вже використовувалася.

Кіра Рудик

головна операційна директорка Ring Ukraine


Чому американська компанія вирішила співпрацювати саме з Україною? Український ринок привабив Ring тим, що тут є достатня кількість необхідних нам кадрів.

Ми починали з 20 людей, які працювали виключно у відділі R&D. Та згодом ми відкрили й відділи розробки девайсів і сервісу. Відтоді ми серйозно виросли у штаті – до кінця року у Ring Ukraine працюватиме 450 осіб.

Коли ми будували офіс, то хотіли, щоби це було схоже на офіси, які ми бачили у Кремнієвій долині. Та основним критерієм, певна річ, було те, аби всім працівникам тут було зручно і радісно


Робоча площа ділиться на низку загальних зал для різних відділів компанії. Зокрема, це відділ науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт. У цій залі в очі одразу впадає напис на стіні «Researchers want to reset». В офісі кажуть, що його склали з різних рухомих літер. Раніше цю стіну прикрашала гра слів «Researchers want to research».

Чималу площу займає низка мітинг-румів, кожен із яких має своє планування та застосування. Усі ці кімнати мають окремі назви – на відомих фільмів. Хтось працює у мітинг-румі «Мисливці на привидів», хтось у «Вартових галактики», а ще хтось – у «Могутніх рейнджерах». Окремий кабінет – із Дартом Вейдером із «Зоряних війн».

«Оскільки метою нашою компанії є рятувати світ від злочинності, нас певною мірою можна назвати “захисниками”. Тому й кожен мітинг-рум – це певна група захисту», – пояснює керівниця PR-відділу Ring Ukraine Марія Дзюбіна.

Окрім мітинг-румів, в офісі є ще кілька кімнат, у яких працівники за потреби можуть усамітнитися. По-перше, це спеціальна кімната для телефонних розмов. По-друге, це кімната для сну. В останній розташували диван, який повторює контури тіла, та пледи. За словами працівників офісу, це гарна можливість позбутися джетлаґу.

Із низки технічних кабінетів особливий інтерес викликає кімната для паяння, а також приміщення, у якому фахівці перевіряють якість зображення камер відеоспостереження. На спеціальній дошці закріплені предмети, які по-різному відображаються в об’єктиві камери залежно від зміни освітлення. «Кольори на відео можуть по-різному відображатися за зміни світла, до того ж наші камери використовуються за різного рівня освітлення. Тож їх треба перевіряти», – пояснюють у Ring Ukraine.

У спортивній залі працівники офісу можуть займатися фізичними вправами. Також частина працівників в обідній час працює у залі з тренером із танців.

Велика площа приміщення та кількість працівників потребувала відокремлення двох зон для кухні. В офісі Ring Ukraine є велика зала, у якій розташована і зона для кухні, і їдальня. Своєю чергою, інша кухонна зона слугує насамперед як місце, де можна випити кави.

Основну кухню планували з огляду не лише на основне призначення, а й на можливе проведення заходів за участі команди. Зокрема, лекцій та інших івентів. Монохромні основні тони приміщення контрастують із яскравими блакитними стільцями – в один із кольорів бренду.

Одну зі стін у просторі оголили до первинного стану – зняли гіпсокартон і виділили цегляне покриття. «Таким чином ми дали стіні подихати», – кажуть в офісі. Лофтове рішення римується з низкою інших елементів: серед іншого, відкритою стелею.

Аліса Щербініна

керівниця адміністративного відділу Ring Ukraine


Моя адміністративна команда відповідала за запуск нового поверху. Певна річ, із нами працював дизайнер. Та за розробку концепції та її реалізацію відповідали ми.

Головним завданням на проекті було зробити робочий простір ергономічним, але водночас естетичним. Власне, найбільше уваги приділили ергономіці – аби кожному працівнику було комфортно працювати в офісі.

Ми молода прогресивна компанія, яка завжди стежить за останніми тенденціями. До того ж нам хотілося підтримати молодих українських художників. Тож наші друзі зі Sky Art Foundation допомогли нам розмістити тут низку робіт сучасних митців. Здебільшого це стиль діджитал-арт: зокрема, роботи Олексія Сая, Степана Рябченка, Олександра Корбана, Андрія Калькова та Закентія Горобйова.