Портрет Стівена Спілберга в монтажній кімнаті, світлина з Вуді Алленом – у продюсерській. Одразу напроти вхідних дверей – світлина з сімейного архіву засновників.

«Ми відкрили студію з дружиною [Анастасією Буковською, – ред.] в 2004 році, – розповідає виконавчий директор Family Production Данило Каптюх. – Ми були молодою сім’єю, це нас надихало. Тоді вирішили, що й бізнес повинен бути схожий на родину».

Автори проекту:

Family Production +

Слава Балбек

Family Production

Продакшн-студія, що виробляє рекламні ролики для українських та західних брендів. Серед клієнтів – McDonald’s, Philips, Nivea, Dior, Vodafone і Київстар.

Локація:

Київ,

вул. Воздвиженська, 18

Метраж:

260 м²

Працівники:

16

Всього в офісі 16 працівників. Проте для великих проектів залучають додаткові кадри. Нині Family Production виконує замовлення рекламного ролика для українського підрозділу McDonald’s. Найбільш відомі партнери студії – рекламна агенція Wieden+Kennedy, а також бренди Philips, Nivea. Dior, Vodafone і Київстар.

Працює продакшн і в жанрі музичних відео. Приміром, нещодавно зняли кліп для колишнього менеджера Daft Punk, Busy P. Робота потрапила до шорт-листу Berlin Music Video Awards – провідної європейської нагороди в жанрі.

Family Production співпрацюють з низкою українських та іноземних рекламних агенцій. «Агенція вигадує ідею для реклами, а ми її реалізуємо», – пояснює принцип роботи студії Каптюх. Каже – фішками його команди є сервіс, арт-дирекшн, організація знімального процесу, робота з декораціями і кастинг.

Близько 60% усіх проектів студії – співпраця з європейськими замовниками. Співвласники розповідають: коли проектували новий офіс, думали зокрема й про партнерів з-за кордону. «Ми не могли дозволити собі зробити щось гірше, ніж те, до чого вони звикли, – пояснює Каптюх. – Наприклад, французи прилітають сюди по роботі і хочуть себе тут відчувати, як у Парижі». У колишньому офісі на вулиці Прорізній команді було тісно. На Воздвиженку студія переїхала півтора року тому.

До роботи над новим офісом залучили Славу Балбека. Та концепцію і дизайн продумали самі власники. «Кожного разу, коли ми проводимо зйомку, фактично робимо ремонт. Тож можна сказати, що у нас був певний досвід», – усміхається Каптюх.

Офіс на Воздвиженській має два поверхи і окреме приміщення, в якому облаштовано хаб для кастингів та івентів. «Саме тут стають зірками», – жартують власники. Цегляну стіну пофарбували спеціальною сірою фарбою, замовленою в Сполучених Штатах. Пояснюють: саме на такому тлі шкіра видається найбільш фотогенічною.

Крім проб акторів у хабі проводять презентації та кінопокази. Стільців вистачає на всю команду. Реквізит залишився після зйомок реклами для французької мережі готелів Kyriad. Схожі на Vitra, але це український бренд, каже Каптюх.

Найбільша кімната на першому поверсі – простір для спільної роботи і зустрічей. Великий стіл-трансформер byKATO T1 поблизу вікна. На стіні – телевізор для презентацій. На столі лежить артбук Музею сучасного мистецтва Нью-Йорка та книга про історію становлення бренду Nike. Поруч компактний холодильник-бар із прапором Великої Британії.

Холодильник бренду Smeg – візуальний центр кухні. На високому дерев’яному столі – свіжі квіти. Згори їх освітлюють три лампи Louis Poulsen – блакитна, зелена та червона. Напроти зручно розташувався самовар. «Справжній, дістали з бабусиних скринь», – розповідає Каптюх.

На другому поверсі найбільше простору виділено для робочих місць продюсерів. Цю кімнату робить люстра нідерландського бренду Moooi. У формі, що нагадує павука, вона освітлює всю площу. Зокрема, портрет бабусі співвласниці (на Docudays-2017 відбулася прем’єра фільму Сергія Буковського «Головна роль» про матір, радянську акторку Ніну Антонову, – ред.) та Вуді Аллена на стіні. Світлину автора «Манхеттена» зняв в Нью-Йорку російський режисер Віталій Шепєлєв – знайомий власників. В іншому місці – картина українського художника Олексія Сая. Стенд із фото улюблених режисерів, з якими співпрацює студія можна помітити в іншому кутку.

Монтажна кімната – саме тут, за словами засновників, відбувається магія. Тут облаштовані спеціальні стіни для поглинання звуку. У куті є робоче місце монтажера. Праворуч від нього на стіні розташовано великий телевізор. Напроти шкіряний диван. На ньому сидить режисер. Таким чином він може стежити за роботою монтажера. На підвіконні – декоративна коробка з кіноплівкою.

Крім того у кімнаті є місце для невеликого стола для перемовин. Над столом лампа Flos. Стільці навколо – дерев’яні, як у режисерів на знімальних майданчиках в Голлівуді. На стелажі поблизу література про Київ, а також буклети з кількох кінофестивалів.

«Усі ми любимо кіно, любимо свою професію. Тож створюємо умови, щоб люди отримували натхнення та задоволення від роботи і місця, де вони працюють», – кажуть власники.

ФОТОГРАФІЇ:

Діана Андруник