The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Дизайн:

2B.group

Кількість кімнат:

6

Висота стель:

4,2 м

Площа:

188 м²


Двоповерхова квартира розташована в центрі Києва на вулиці Пушкінській. Власник квартири Богдан розповідає, що будинку понад 100 років, тому хотілося зберегти автентичність простору, але й водночас привнести щось нове. Над проектом працювали архітектори з бюро 2B.group: Слава Балбек, Женя Дубровська, Артем Бережний.

Квартиру робили так, щоб у ній було комфортно жити як одній людині, так і – на перспективу – молодій сім’ї. Перший поверх повністю відвели під відпочинок з друзями і поділили на дві зони: проекційну залу з каміном та вітальню з кухнею. На цьому поверсі є також два балкони: з одного можна спостерігати схід, з другого – захід сонця.

 Тут була класична квартира, з дерев’яними сходами, старим каміном та красивою цеглою. Ми намагалися відновити початковий образ будинку і наповнити простір сучасними меблями. Стіни тут виявилися досить вбитими, коли ми зняли з них гіпсокартон. Тому шукали на розпродажах цеглу того ж року і відтінку – і практично перероблювали їх. Цього майже не видно, це була, по суті, реставрація. А ще тут був великий засклений балкон. Коли ми його розбирали – сусіди нам просто аплодували.

Слава Балбек

архітектор

Декор знайшли на барахолці на Петрівці. Автентичність зберігається також у деталях: текстурі килимів, використанні натурального дерева для стола на кухні. Так архітектори досягнули комбінації старого стилю із сучасним. Меблі у квартирі переважно українських виробників.

На другому поверсі – спальня та гостьова кімната. Вхід до квартири є з двох поверхів. «Технічні приміщення на другому поверсі, щоб людина, яка допомагає доглядати за квартирою, могла зайти з другого поверху, зробити всі справи і піти», – розповідає автор проекту.

У квартирі майже немає дверей. Таким чином хотіли створити один суцільний простір на кожному з поверхів. Двері є в санвузли, а в гостьову кімнату – тільки скляна перегородка. Дверей у спальню немає, але є окремий висувний блок, яким можна закритися. «Ми не хотіли втрачати простір, а людина, яка живе сама – їй немає від кого закриватися».