The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло у Львові і не тільки.

Дизайн:

Власники

Місто:

Львів

Кількість кімнат:

1

ПОВЕРХ:

3

Площа:

33 м²

Висота стель:

3 м


Квартира – продовження проекту «Щось цікаве», до якого належать кав’ярня та крамниця авторського скла й інших виробів молодих художників. Власники звуть її «Цікаві апартаменти» та здають гостям міста на Airbnb. Також квартира мимоволі стала «живим» шоурумом дизайнерських речей, які команда продає у своїй крамничці. Адже саме тут можна подивитися на предмети в реальному інтер’єрі.

Квартира не просто однокімнатна, тут немає кухні. Лише малий санвузол і коридор, котрий і виконував функції кухні до ремонту.

Те, якою квартира буде після ремонту, продиктували деталі. Коли на етапі підготовчих робіт відкрили старі перекриття стін з нашаруваннями фарби, стало зрозуміло, що це буде основним акцентом інтер’єру. Цей кольоровий акцент спровокував появу ще одного – синього комода IKEA. Додали атмосфери і плямисті двері. Раніше вони були пофарбовані у кілька шарів олійною фарбою. З них частково зняли шар фарби за допомогою «болгарки», що й дало «плямистий ефект».

Гуцульські килимки привезли з дому власниці. Диван придбали в IKEA, а подушки в JYSK. Раму для дзеркала знайшли біля смітника та відреставрували. Драбинку купили на ринку, пофарбували та зробили з неї вішалку.

Багато предметів потрапляють в інтер’єр прямо з крамниці «Щось цікаве». Наприклад, традиційний український солом’яний «павук» – робота Лілії Лучишин (Максим’юк). Ваза Яни Андрухової, стрекоза – Володимира Дрималика. Дзеркала-портрети – робота Роксолани Худоби під брендом Haluzka glass. Усі пляшки, котрі висять на стінах, також її робота. Живопис на стінах – Олег Гірський.

Крісла у кімнату знайшли на барахолці. Стіл зробили власноруч. З жовтого крісла зняли оббивку і відшліфували залишки поролону. Світильник був у квартирі від початку, його просто пофарбували і відреставрували.

Стелю розмальовували вручну. Темний колір довелось обрати тому, що білим перекрити її не вдалося. Стіни теж прагнули зробити нерівними, текстурними. Полички та ліжко виготовили власноруч. Матрац і більшість текстилю придбали в JYSK. Штори пошили самотужки. Паперові ролети – з «Епіцентру».

У ванній залишили сантехніку, котра була в квартирі до того. Мідну раковину купили на ринку і зробили в ній спеціальну дірку під стік. Ляду для умивальника теж вирізали власноруч.