The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Місто:

Київ

Кількість кімнат:

3

Дизайн:

U Concept

Площа:

105 м²


Квартира розташована у Голосіївському районі Києва у житловому комплексі «Авангард». Трикімнатна квартира за оригінальним плануванням, її перетворили на студію з окремими спальнею та дитячою кімнатою. За проект відповідала студія U Concept.

Господарі помешкання – молода пара з дитиною. Чоловік працює в аудиторській компанії, а дружина – у консалтинговому агентстві. За словами власників, більшість робочого часу вони проводять під час комунікацій. Тож у домашньому просторі хотіли отримати можливість відволіктися. «В інтер’єрі хотілося простоти і спокою, щоб нічого не відволікало на себе увагу», – розповідають господарі.

Для цього дизайнери запропонували нейтральну кольорову гаму у сірих тонах. Виділяють їх контрасти: блакитний, рожевий та інші акценти. Зокрема, у студії це блакитний диван українського виробника Pufetto. Римується з ним панно виробництва студії, розміщене поряд. Дерев’яний журнальний столик – польська фірма Signal. Стелаж – відповідальність Drommel.

На кухні вирішили винести раковину на острів. Значно приємніше дивитися у вікно в далечінь, а не в стіну, коли миєш посуд, пояснюють у U Concept. На фасаді дерев’яної кухні розмістили геометричні мотиви – частину оформленої концепції квартири.

Особливість спальні – еркер, що відокремлюється від решти кімнати синьою шторою. За рухомою завісою поставили блакитне крісло з журнальним столиком. «Це місце для усамітнення, – кажуть дизайнери. – Наприклад, у такий спосіб господарі можуть читати, не заважаючи одне одному».

Ліжко у світлих тонах є вітчизняним виробництвом. На шпалерах – знайомий за кухнею геометричний патерн. Містка шафа для зберігання речей додає простору функціональності.

Дитяча кімната займає дещо менше простору, ніж спальня. Авторські шпалери поєднують її з інтер’єрними рішеннями решти квартири. Двоярусне ліжко для дитини виготовили на замовлення. Більшість інших меблів – IKEA. Зокрема, рожеве крісло та стелажі.

У санвузлі одразу впадає в очі велике дзеркало – предметний дизайн U Concept. Бетонні елементи, включно із вшитою ванною і душовою, поєднали з дерев’яними – інтегрованою системою для зберігання речей. На підлозі – гексагональні декоративні елементи.

У технічному відділі квартири – кімната для прання.