The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Одесі і не тільки.

Дизайн:

власниця квартири

та Володимир Воскобоєв

Місто:

Одеса

Кількість кімнат:

2

Площа:

56 м²


Власниця квартири Аня – декораторка. Разом з друзями Вікторією та Олегом Гладченко вони заснували заклади Make My Cake, Frebule, «Білий кит». Аня також декорує ці заклади.

І хоча це було її мрією – зробити дизайн власної квартири, і багато деталей та елементів власниця придумала сама, проте вона дослухалася до порад друга та архітектора Володимира Воскобоєва, особливо щодо планування квартири.

До ремонту було дві окремі кімнати, і рішення поєднати їх здається Ані дуже вдалим: «Між кімнатами з’явився коридор світла: коли промені проходять з однієї кімнати в іншу. Зараз для мене це найулюбленіший ефект у квартирі. Його найкраще видно на заході сонця. Це схоже на запах печених яблук: почуваєшся вдома затишно і добре».

Як розповідає Аня, вона хотіла пофарбувати стіни в білий колір чи принаймні зробити однотонними. Проте Володимир переконав поклеїти шпалери, бо, на його думку, так буде затишніше. Аня зізнається, що довго зважувалася, проте не жалкує. Хоча підібрати картини та декор до шпалер у смужку – важче.

Зі столярними роботами – шафами, дверима, кухнею – допомагав майстер Віктор Петрович, який працює з архітектором Володимиром. Більшість меблів – IKEA та JYSK. Також у вітальні стоїть столик від Levantin Design. Шафи вбудовані в стіни, для цього їх довелося розширити.

Найулюбленіша кімната Ані – ванна. Вибираючи колір, вона надихалася своєю колекцією старовинних парфумерних та аптечних пляшечок, які збирає вже шість років. Тут є також невелика колекція старих сифонів. Як розповідає власниця квартири, для неї було важливо знайти ідеальні кольори, тому навіть рушники Аня обирала, взявши в магазин шматок плитки і приклад того, як буде пофарбовано шафи.

Власниця розповідає, що завжди мріяла мати ванну на ніжках, проте вони дорогі та дуже масивні, тому цю ідею довелося відкласти на майбутнє. Але під час подорожі у Львів, вона з чоловіком знайшла в антикварному магазині ніжки та використала їх у декорі ванни: «Ніжки були чавунні і дуже важкі, тому їх було незручно везти в Одесу. Проте мені подобається, що ми знайшли рішення самостійно, а не купували стандартну ванну на ніжках».

Дерев’яну драбину Аня придбала у сусіда, який живе поряд із закладом Make My Cake. Декораторці дуже сподобався її колір, «наче її сфотографували і зробили по фото дизайн моєї плитки». Ванну кімнату прикрашають знайдені на узбережжі камінці, мушлі та шматочки дерева.

Декор у спальні – нагадування про подорожі та прогулянки. Особливо власниця пишається кульбабами, якими прикрашений дім. Вона згадує, як, вагітною, у вітряну погоду їй довелося йти спиною вперед, аби не пошкодити сухі квіти. Полиці в кімнаті зробив чоловік Ані з обточених шматків дерева, які вони знайшли на узбережжі. У кімнаті також є дитячий басейн з кульками – aloha bebe. М’які іграшки – кита та оселедця – зшила мати Ані, як і увесь текстиль у квартирі.

Старі великі батареї у вітальні Аня хотіла прибрати, але тепер дивується, як ця ідея взагалі з’явилася. Як зізнається власниця, вони є одним з найбільш визначних предметів дому і добре гріють. На них можна ставити декор, а також там часто спить кішка Василіса, яку подружжя взяло з притулку три роки тому. Також власниця вирішила залишити автентичні широкі підвіконня, на яких можна сидіти, і за рахунок них кухня видається більшою.

У квартирі багато предметів зі Староконки (блошиний ринок в Одесі – ред.) та антикварних магазинів. Наприклад, вентиляційну шахту на кухні закрили за допомогою елементу старої печі, а у дерев’яні портали між кімнатами вбудували старовинні дверцята. Над диваном – дитячі малюнки та робота художника Сергія Лучишина.