The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Дизайн текстилю:

Irina Kepkanova Interior Textile Design

Місто:

Буча

Вид будівлі:

будинок

Кількість поверхів:

2

Площа:

160 м²

Висота стель:

2,90 м


Будинок розташовано у місті Буча під Києвом. Він має два поверхи та п’ять кімнат. Власники будинку – молода родина. Головною метою на об’єкті було адаптувати приміщення для потреб сім’ї з двома малолітніми доньками.

«Ми намагаємося працювати з архітекторами і готувати текстиль на етапі підбору шпалер і виведення загальної концепції квартири», – розповідає керівниця студії інтер’єрного текстилю Ірина Кепканова.

Та в цьому випадку дизайнерка розпочала роботу на досить пізньому етапі – коли архітектор уже виконав замовлення.

Завданням студії було урізноманітнити інтер’єр. «Ми хотіли, щоб простір був водночас затишним і не мав нічого зайвого», – додає дизайнерка.


Ірина Кепканова

дизайнерка текстилю

Власники – молода інтернаціональна родина, у якій дружина українка, а чоловік китаєць. Вони мають двох дітей, у них маленькі дівчата. Вони молоді, симпатичні, з нормальними запитами. Якщо людина знає, чого хоче, то з нею легко працювати. Ці власники знали, чого хотіли.


Перший поверх

На першому поверсі переважну більшість простору відведено студії. Також виокремлено кабінет і санвузол.

Студія поєднує вітальню та кухню. Візуальне рішення обрано у сірому та жовтому кольорах. Це досить класичне поєднання, яке до того ж візуально збільшує кімнату, каже Ірина Кепканова.

Підкреслила дизайнерка його льняними римськими шторами з жовтими акцентами. На візуальному рівні вони римуються у вітальні та кухні. Увесь текстиль у студії, включно з флористичним малюнком на подушках, – іспанський бренд Alhambra.

Меблів у приміщенні небагато: модульний диван, стіл із кам’яною поверхнею і необхідна кухонна техніка у сірій стійці.

На кухні текстильні рішення запропонував французький виробник Casadeca.

Другий поверх

На другому поверсі – спальня і дві дитячі кімнати. Одна власне дитяча, а інша ігрова.

У спальні використали англійський текстиль у спокійних тонах: світлій та сірій візуальній гамі. У комбінації з нею використали відтінки жовтого кольору. У них декорували, зокрема, покривала і подушки бренду Chistian Lacroix.

Однотонний тюль, вишитий шовковою ниткою, поєднали зі шторами британського виробника Ashley Wilde.

У двох кімнатах, призначених для дітей, основним завданням було зробити простір безпечним.

«Діти маленькі, тому ми повинні були зробити екологічно чистий дизайн, використовувати натуральні тканини», – каже дизайнерка Кепканова.

Покривала і римські штори – колекція Casadeca.

Оскільки на момент запрошення дизайнерської студії стіни вже були пофарбовані, працювали з готовим матеріалом. Під вікна та меблі оливкового кольору обрали текстиль із кумедними анімалістичними мотивами.