The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Дизайн:

Ксенія Савченко,

Андрій Бурбела

Місто:

Київ

Площа:

86 м²

Кімнати:

2

Висота стель:

2,98 м

Стиль:

лофт


Двокімнатна квартира розташована в одній із київських новобудов. Вона виконана у стилі лофт. Помешкання визнали найкращим у конкурсі «Інтер’єр 2016 року» журналу «Дім та інтер’єр». Переможцем квартиру визнали члени журі на чолі із британським архітектором Патріком Шумахером і промисловим дизайнером Ора Іто. Виконала проект студія B4 Team.

Ксенія Савченко

головна архітекторка B4 Team


Лофт передбачає надання нових функцій старим промисловим приміщенням. До нас часто звертаються з проханням оформити квартиру у цьому стилі. Та, якщо відверто, я не скажу, що у цьому випадку ми виконали справжній лофт. Власне, завдання зробити стовідсотковий лофт нам і не ставили. Це просто сучасний дизайн, у якому втілені побажання клієнта.


Побажання стосувалися насамперед того, що власники готували квартиру під оренду. За їхнім розрахунком, орендатором помешкання повинен був стати самотній чоловік, якого цікавила б оренда на середні строки – щонайменше на кілька місяців. «До того ж це повинна була бути людина, здатна дозволити собі підвищений рівень комфорту», – додає архітекторка Ксенія Савченко.

З метою адаптації житлової площі для потреб однієї людини студія зробила перепланування. Двокімнатну квартиру перетворили на студію з окремою кімнатою господаря. Таким чином дизайнери змінили функціональне застосування кімнат і коридору, що раніше був непропорційно великим.

Робоче місце, гардероб, особистий санвузол – все це виконано з урахуванням потреб потенційного орендаря. Від зони вітальні і кухні особистий простір відділено перегородкою з гіпсокартону. Крім того у квартирі є гостьовий санвузол із душем.

Меблі – здебільшого українського виробництва. Наприклад, ліжко господаря, дивани та кухня. З українського дуба виконано й паркет.

Винятками є розташована біля входу шафа та двері преміум-сегменту італійського виробництва від Rimadesio. На червоні вхідні двері в інтер’єрі здійснено свідомий акцент.

Європейським брендам надали перевагу й в організації системи освітлення: італійський Flos і бельгійський Wever&Ducre. Сантехніка – Antonio Luppi (Італія) та Villeroy & Boch (Німеччина).

Бетонні, металеві і цегляні елементи декору були продиктовані обраним стилем. Зовнішній шар стіни був виконаний із цегли, проте в інтер’єрі його не використовували. Клінкерна цегла – декоративна. Балкон при цьому переробили, не порушуючи фасадне рішення.