Власники квартири – двоє братів, які навчаються в університеті. Квартиру купили в новобудові на Голосіївському проспекті, поблизу Московської площі.

Дизайн

Олександра Маклякова і Нікіта Ряжко, Iqosa

Місто

Київ

Площа

98 м2

Кімнати

3 приміщення

Висота стель

2,7 м

Поверх

11


Кухня слугує водночас вітальнею – перша складність, з якою зіткнулись дизайнери.

І без того невелику кімнату розділили на дві функціональні зони – кухонну та вітальню. Біля вікна помістили диван, телевізор з ігровою консоллю та біо-камін.

Біо-камін працює автономно, на спеціальному біо-паливі. Для нього не потрібен ні димохід, ні витяжка. При встановленні таких пристроїв треба враховувати мінімально допустимий об’єм приміщення. Чим більше простору – тим більший камін можна ставити. Вмикається і вимикається він дистанційним пультом.

Посеред кухні встановили робочу зону-острів. Часто у малих кухнях від таких меблів відмовляються. У цьому випадку дизайнери вирішили спланувати простір так, щоб «острів» слугував і обіднім столом на 4 особи, і робочою кухонною поверхнею, і дозволяв зберігати кухонне приладдя. Тому можна було не робити традиційних навісних шаф в кухонній зоні.

При вході на кухню побудували декоративний дерев’яний бокс – в ньому розмістили пральню з одного боку, а холодильник – з іншого.

Декоративна підлога. Її обробили мікроцементом – декоративною штукатуркою, призначеною спеціально для підлоги. Перевага такої поверхні – легко мити  та майже неможливо пошкодити.

Всі двері у коридорі зробили прихованими. Якщо їх закрити – отримуєш цільний білий бокс. Вздовж усіх стін у квартирі зробили LED-підсвітку.

Кожен з мешканців квартири потребував особистого простору – просторої спальні. Для шафи у цій спальні прилаштували прозорі двері.

До більшої спальні приєднали ванну кімнату. Стіну у ній вирішили зробити прозорою, додали чорну ширму. Умивальник виготовили на замовлення. Його відлили з бетону.

У меншій спальні стіну за ліжком декорували окисленою міддю.

Усі м’які меблі замовили в Interia. Освітлення – у FILD i ПП Сом.

Меблі робили на замовлення. За ідеєю дизайнерки, меблі в спальнях «перетікають»: робоча зона в шафу чи подіум для телевізора, далі – у ліжко.

В квартирі є гостьовий санвузол з бетонною раковиною на замовлення.

Фотографії: Юля Вебер