Капітальний ремонт скверу №3 триває на Контрактовій площі.

Комунальники демонтують залишки мафів в алеї скверу. Крім того на ділянці поблизу трамвайної колії на вулиці Спаській встановили дерев’яний паркан.

Основна мета робіт – демонтувати на алеї залишки малих архітектурних форм.

Ремонтні роботи на Контрактовій розпочалися 7 серпня. Проте, за інформацією The Village Україна, основний масив робіт розпочнеться з наступного тижня.

Згідно з проектом «Київська вітальня», який частково став основою для ревіталізації Подолу, оновлений сквер №3 не передбачатиме жодних споруд – окрім диспетчерського центру транспортно-посадочного пункту.

Один із авторів проекту Євген Петрощук у коментарі The Village Україна окреслив наступні кроки із оновлення скверу: «На вулиці Спаській, що слугує кінцевою зупинкою трамваїв, планується створення транспортно-посадочного вузла. Там розмістять увесь нерейковий транспорт, а на вулиці Сковороди – рейковий. Також буде розроблено пандусний перехід до станції метро Контрактова площа, його подовжать у напрямку до скверу №3».

Процес оновлення Контрактової площі почався у травні, коли комунальники демонтували будівлю кафе поблизу фонтану «Самсон».

10 червня на Контрактовій площі розпочався демонтаж малих архітектурних форм (МАФів). Упродовж вихідних працівники комунальних служб демонтували чотири кіоски з одного боку алеї.

Фото: Юлія Наконечна