The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Як думають учасники шоу «Голос країни»

Comma

На кулісами шоу – хтось тікає під час рекламної паузи, хтось вирішує поміняти пісню за дві години до прямого ефіру. Багато що з цього не виходить за межі гримерки психологу «Голос країни». Вона розповіла, що ми не знали про свідомість творчих людей.

 Читати

Що таке гендерна нерівність в оплаті праці і як з нею боротися

Wonderzine

Нещодавно Forbes у соціальній рекламі перетворив чоловіків-мільярдерів на жінок, аби привернути до проблеми нерівної оплати праці. Якби Марк Цукерберг народився жінкою, він би займав не 5-те місце в рейтингу найбагатших людей, а 11-те. Чому жінкам досі платять менше?

 Читати

Революція ніжності: промова Папи Франциска про людяність і майбутнє

Platfor.ma

«Життя – це не просто час, який йде. Життя – це взаємовідносини». Папа Римський дав промову на конференції TED про солідарність, ніжність, і чому ми так потрібні один одному. А Platfor.ma переклали і опублікували.

 Читати

Скільки заробляє стюардеса

The Village Україна

The Village Україна Перша стаття з рубрики про те, як заробляють і витрачають гроші люди різних професій. Стюардеса живе на 20 000 гривень. Вона сідає лише коли літак злітає чи сідає. Її найкращий відпочинок – поспати. А ще їй дуже тяжко будувати серйозні стосунки.

 Читати

Анатомія Лінча: з чого складається «Твін Пікс»

Vertigo

До виходу нового сезону легендарного серіалу Девіда Лінча залишилося менше місяця. На вихідних якраз є час надолужити два попередні сезони і розібратися з усіма алюзіями та відсилками у «Твін Пікс».

 Читати

Підкорити Еверест

The Ukrainians

Лише кожному 15 альпіністу під силу підкорити Еверест. Близько 3000 побувало на вершині і понад 200 не повернулося. Ірина Галай – перша українка, підкорила найвищу гору в світі. Як їй це вдалося, у чому полягає підготовка, і чи змінюється життя після сходження.

 Читати

Шана різноманіттю: Як це – бути ромом

Українська Правда. Життя

За етнічною належністю Роман Зіменко – ром, за паспортом – українець. Він ніколи не жив у таборі, але працює в організації, що займається захистом прав ромів. У дитинстві його часто дражнили і називали циганом. Ще тоді він відчув на собі, що значить – бути не таким. Стереотипи про ромів та як з ними боротися.

 Читати

Насім Талеб «Чорний лебідь»

The Village Україна

Одна з 12 найвпливовіших книжок, написаних після Другої світової війни. Перекладена 32 мовами світу. Вона може перевернути уявлення про (не)випадковість подій у світі. 5 причин прочитати «Чорний лебідь» та уривок книжки.

 Читати

Ілюстрації

ЄВГЕН величев