The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Стіни стерплять: Хто критикує суспільство на фасадах Києва

Bird in Flight

Група художників BEZ\DNA залишають на вулицях Києва іронічні написи із соціальним підтекстом. «Красиві і б’ють боляче» — біля машини патрульних, «Мені снилось, що мені вчасно поставили діагноз» — на стінах поліклініки, «Ми рівні перед законом, але деякі рівніше» — на дверях юридичної компанії. Соціолог, ілюстратор і юрист розповідають про свої арт-інтервенції.

 Читати

«Ми вчилися топити піч і вмиватися в тазиках». Як я відпрацьовувала розподіл в селищі Желудок

KYKY

У селищі з біологічною назвою Желудок постійно проживає 1017 людей. Сюди після навчання направляють на практику молодих випускників філфаку. Як не виказати страху і не зненавидіти учнів та літературу, коли по ночам по тобі бігають пацюки, а під вікнами чергують залицяльники.

 читати

Шана різноманіттю: як це — бути парою з інвалідністю

Українська правда. Життя

Вона водить автомобіль, веде новини на телебаченні, займається волонтерською діяльністю. Він забезпечує сім'ю та завжди підтримує свою дружину. А ще він і вона пересуваються на інвалідних візках. Про життя без обмежень та безглузде визначення: «Не такі».

 читати

«Тут тобі не фалафель!» Чим годували вегетаріанців, які відсиділи «добу»

CityDog

Тухла капуста, картопляне пюре з рибними кістками та котлети, які липнуть до піднебіння — білоруси розповідають, чим їх годували в ізоляторах, після того, як вони вийшли на мінський «Марш нетунеядців» і День Волі.

 читати

Ельбрус наш!

RedBull

Альпіністка Ірина Галай минулого року стала першою українкою, яка побувала на Евересті. Цьогоріч дівчина підкорила найвищу точку Південної Америки — гору Аконкагуа (6961 м), а через два тижні підняла український прапор над Ельбрусом (5642 м). Лише три сходження відділяють її від звання першої українки, яка виконала програму «Семи вершин». Про сніжні бурі, джунглі Амазонки та крижаний Ельбрус на 8 березня.

 Читати

Патрік Кінґ: Як знайти спільну мову з кожним

The Village Україна

Ця книжка дає 18 протих рекомендацій, які легко переробити на оновлені навички спілкуванння. Наприклад, правило двох секунд. Потрібно просто дві секунди почекати після того, як співрозмовник закінчив свою думку, аби він зрозумів, що ви намагається його зрозуміти.

 читати

«Судді починають боятись»: Хто і навіщо ходить слухачем на суди

The Village

Мистецтвознавець, концертмейстер, тесляр, бібліотекар та перекладач розповідають про те, як слідкують за служителями Феміди в московських судах. «Люди не хочуть пускати горе в своє життя. вони думають, що якщо вони не зустріли жодного поліцейського, то режим не такий вже і поліцейський, все добре. Але насправді все погано, і я розумію це саме в судах».

 читати

Рок і тоталітаризм: як словени дали перший рок-концерт в історії Північної Кореї

Громадське.Культура

Норвезький режисер Мортен Траавік запропонував КНДР, аби словенський гурт Laibach виступив там з нагоди 70-ї річниці визволення з-під японського правління. А він би зняв про це документальний фільм. Керівництво КНДР думало цілий рік, але таки пристало на цю ідею. Так у Північній Кореї відбувся перший рок-концерт. Засновник гурту Laibach Іван Новак і співрежисер стрічки Уґіс Олте розповідають про зйомки у країні-фортеці.

 читати

Ілюстрації

ЄВГЕН величев