The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Двері в Київ: плюси і мінуси столичних аеропортів, вокзалів, автостанцій очима архітектора

Platforma

«Якість аеропорту показує готовність або неготовність суспільства до вирівнювання розшарування суспільства на блатних і лохів». Колонка архітектора Віктора Зотова про міські точки входу-виходу та що з ними робити.

 Читати

25-й кадр: розбір відео Кендріка Ламара «DNA.»

Comma

DAMN! Тільки оговталися від нового альбому Кендріка Ламара, як вийшов новий кліп музиканта. Тут його альтер его, труна, племінниця і статуетки Греммі. Щоб зрозуміти, треба не тільки дивитися.

 Читати

Як врятуватися від вигорання на роботі

Meduza

Змученість, постійний стрес, зниження продуктивності та професійний цинізм. Все це знайомо тим, хто проводить дні і ночі на роботі. А що якщо ви втратили інтерес до роботи, яка так подобалася раніше? Як налагодити work-life balance? Розбираємося з картками Meduza.

 Читати

Чотири погляди на «Open the Dorn»

Karabas Live

Слухаємо, оцінюємо, дивимося з різних сторін. Якщо ви вже відійшли від інтерв’ю музиканта, саме час відкрити очі на «Open the Dorn» і зробити власні висновки.

 Читати

Олівер Сакс: Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом

The Village Україна

Уривок з книжки про незвичайних пацієнтів, з якими працював британський лікар-невролог Олівер Сакс. Наприклад, про Місіс С., яка перенесла масивний інсульт, не втратила почуття гумору, але втратила сприйняття правої частини свого поля зору.

 Читати

Як юрист зі Львова створив нотатник 21-го століття. Історія

Економічна правда

За Senstone скажуть цифри. 50 000 доларів на Kickstarter лише за 36 годин кампанії. А ще 302 000 доларів від 2 745 інвесторів за 40 днів. Понад 5000 замовлень. Це все кулон, який перетворює голосові нотатки у текст на ходу. І його придумав львів'янин Назар Федорчук.

 Читати

Оповідання Гліба Гусєва: «Я хочу, аби у тебе було все, як треба»

L’Officiel Online

Все дуже серйозно. І Діна дуже серйозна. У неї безліч серйозних справ і сім серйозних робочих вхідних листів. А ще вона забула закрити вікно у квартирі, а на вулиці гроза. Мама каже Діні знайти «хазяйновитого чоловіка» і скоріше, бо час не повернеш.

 Читати