The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Зберегти історичне місто: як спільними зусиллями реставрували Львів

Українська Правда

У 2009 році розпочалася програма відновлення історичних будівель в Львові. За 7 років разом з німецькою організацією GIZ було відреставровано понад 1000 об’єктів та проведено безліч навчальних семінарів. Читаємо і застосовуємо досвід львів’ян.

 Читати

В редакції De Correspondent: як створити успішне онлайн-видання з платною підпискою

Accent

Нідерландське медіа, що зібрало 1 мільйон євро на краудфандингу, працює без реклами та видає книги. Вони збираються підкорювати американську аудиторію, тому почитайте про них до того, як це стане мейнстрімом.

 Читати

Як працюватиме безвіз України з ЄС

The Village Україна

Коли працюватиме безвіз? Які документи потрібно брати у подорож? Чи скасовують робочі й навчальні візи? Відповіді на питання, які виникли, після схвалення Європарламенту безвізового режиму з Україною.

 Читати

На власному досвіді: працювати в чоловічому стриптизі

БЖ

Андрій був тренером в спортзалі, займався боксом. Паша бухгалтер з двома вищими освітами, 5 років працював в банку. Зараз вони працюють стриптизерами і  розповідають про закулісся єдиного клубу чоловічого стриптизу в Києві.

 Читати

У крижаній пустелі

The Ukrainians

Чотирнадцять місяців експедиції на станції Вернадського в Антарктиді. Більше року без інтернету і телефонного зв’язку. Ледь не повна відсутність сонячних днів.

Мандрівник Володимир Гойник про антарктичні будні та смакування пива у найпівденнішому барі світу.

 Читати

Але хтось більш рівний за інших: що можуть жінки, якщо дати їм більше можливостей

Bird In Flight

Ісландія лідирує за індексом гендерної рівності Всесвітнього економічного форуму. Про ісландських жінок в економіці та політиці, і чому «скляна стеля» не дає жінкам кар’єрно рости.

 Читати

Перші сторінки: Волтер Айзексон. Інноватори

The Village Україна

Уривок книги про групу ґіків, які здійснили цифрову революцію і 5 факторів успішності інновацій від викладача Києво-Могилянської бізнес школи.

 Читати

Блакитний і політизований. Все, що варто знати про транзит газу в Україні

Lustrum

Вже більше року Україна не імпортує природний газ із Росії, але територією країни курсує блакитне паливо, яке Росія продає європейським державам. Навіщо нам тразит газу у новому експлейнері.

 Читати

«Я живу з синдромом Аспергера»

The Village

Що таке високофункціональний аутизм, які його симптоми, і як люди з синдромом вчаться жити в соціумі, будують кар’єру, заводять сім’ю.

 Читати