The Village Україна збирає цікаві та корисні тексти, які варто прочитати на вихідних.

Галина Титиш: «Коли держава не чує батьків, вони беруться творити паралельний світ в освіті»

The Ukrainians

Як працюють альтернативні школи, чи виправдовують батьківські надії та чи повертають любов до навчання. Розповідає співзасновниця громадської організації «Батьківський контроль» та колишня редакторка «Української правди» Галина Титиш.

Впровадження електронних квитків. Все, що потрібно знати

Lustrum

Цього року в українському міському транспорті може з’явитися безготівковий розрахунок. Детальний розбір навіщо нам це потрібно; у чому переваги і недоліки; як це працює в Львові.

Хто, Куди й Коли: несподівані результати першого великого дослідження рухомості киян

VoxUkraine

Рівень автомобілізації Києва більший, ніж у Нью Йорку. Кияни використовують близько 700 000 автівок, 1500 маршруток, 700 тролейбусів й автобусів, 200 трамваїв і 50 пар потягів метро. Дослідження про те, як уникнути транпортного пекла у Києві.

 Читати

Вадим Грановський — засновник Coffee in Action

The Ukrainians

Чому кава здатна змінювати держави, як пити осмислено і навіщо розвивати це в Україні. Розповідає чемпіон Великої Британії з приготування кави в джезві та засновник київських кав’ярень Coffee in Action Вадим Грановський.

 Читати

Що ми дізналися з нового рейтингу мільярдерів Forbes

Reed

Статки мільярдерів за останній рік росли швидше за світову економіку. Чи варто говорити про зростання нерівності та звинувачувати капіталізм у несправедливості? Спойлер – не варто. Але російські та українські олігархи – це інша тема.

 Читати

Гайд: Львів

34travel

Оновлений гайд Львовом – до весняних вікендів готові. Маршрути для прогулянок, нові бари й ресторани, аби не паритися питанням «куди піти».

 Читати

Ти тільки спробуй: як слова «чому б і ні» можуть змінити світ

Platfor.ma

Італійський хлопчик придумав слово «petaloso» і змусив науковців внести його до словника. Про політику відкритості і те, як гуманність призводить до неочікуваних успіхів, які драйвлять наш світ.

 Читати

Яким був батько Паркомуни Олександр Гнилицький

BirdInFlight

Яке значення для українського мистецтва має нещодавня виставка Гнилицького у Мистецькому Арсеналі, і що стоїть за творчістю художника? Трактування, бачення та його особиста історія.

 Читати

Кріс Андерсон: Успішні виступи на TED

The Village Україна

Секрети кожного успішного TED Talk: як зрозуміти, чи твоя ідея варта поширення; що таке сила притчі та як вразити публіку за 18 хвилин.

 Читати