Другий епізод інтерактивного освітнього проекту Yakutovych Academy, присвячений повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків» та екранізації книги Сергієм Параджановим, доступний на сайті.

У центрі онлайн-лекції – постать художника Георгія Якутовича, який ілюстрував видання «Тіней забутих предків» 1967 року і виконував роль художника-постановника в екранізації твору.

До розповіді історії про «гуцульських Ромео та Джульєтту» проект підходить в інтерактивному форматі. Розділи про книгу та фільм виділили в два окремі блоки. На кожному з етапів проект запитує, чи потребує читач нагадування про сюжет першоджерела. Ілюстрована інформація графічними та візуальними матеріалами.

«Якутовичі зібрали у своїй історії найвизначніші імена епохи, вмістили у творчості провідні естетичні та філософські ідеї, а їхнє життя стало справжнім віддзеркаленням різних культурних періодів. Тобто, тільки торкаючись одного з аспектів біографії Якутовичів, медіа-проект буде здатен розповідати про набагато ширші та значущі речі», – коментували куратори проекту Павло Гудімов і Поліна Ліміна при запуску.

 Yakutovych Academy – перший для України освітній онлайн-ресурс інтерактивного формату. Матеріал висвітлюють за допомогою інтерактивних квестів, використовуючи текстовий і різноманітний візуальний контент.

 Нові епізоди на сайті з'являються щомісяця. Наступний випуск очікується у середині березня.