Менше половини українців (43%) відзначили, що за останній рік вони прочитали хоча б одну якусь книгу. Про це йдеться у результатах опитування Research & Branding Group.

Більшість же опитаних заявили, що протягом року вони або взагалі не прочитали жодної книги (51%), або не змогли відповісти, чи читали вони що-небудь чи ні (6%).

Схильність до читання книг частіше проявляли жінки, ніж чоловіки (48% проти 38%).

Найчастіше читачі книг зустрічаються серед осіб, які мають вищу (повну і незакінчену) освіту, рідше - серед осіб із середньою освітою (відповідно, 57% проти 31%);

Найбільш висока питома вага читачів книг зустрічається серед жителів обласних центрів (53%), а найнижчий - серед жителів сільської місцевості (37%).

«Якщо говорити тільки про ту частину наших співгромадян, які читають книжки (43% населення країни), то можна відзначити наступне: за минулий рік кожен з них прочитав в середньому близько 7 книг. Також слід зазначити, що наведене значення досить нерівномірно розподілене серед українських читачів: деякі з них за аналізований період прочитали не більше однієї книги, а деякі – кілька десятків», – кажуть в Research & Branding Group.

Опитування проводилося в період з 27 жовтня по 9 листопада 2017 року. Опитано 1802 респондента у віці від 18 років і старше. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.