Навчальним закладам Києва заборонено збирати гроші з батьків до фондів класів. Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

За його словами, у бюджеті міста достатньо коштів для ремонтів та оснащення шкіл, тому примусовий збір коштів з батьків є незаконним.

«Ми говоримо про відкритий бюджет, який КМДА запровадила ще два роки тому. Ви вже зараз можете заходити на сайт КМДА у відповідний розділ і перевіряти та слідкувати за фінансуванням і використанням коштів у обраній вами школі. Окрім того, є онлайн-ресурс «Освітня карта Києва», де ви можете перевірити використання кожної гривні, пов’язаної з вашим навчальним закладом», – повідомив він.

Якщо батьки зафіксували порушення наказу, вони можуть звертатися до районних управлінь освіти. Також можна звернутись за телефоном до управління по боротьбі з економічною злочинністю: 222-68-12, 521-66-28, 521-66-29, 521-66-31.


 3 жовтня 2017 року було оприлюднено наказ Департаменту освіти і науки, молоді та спорту № 930 «Про прозорість та відкритість діяльності закладів освіти. Згідно з наказом, столичні школи зобов’язані публікувати на своїх сайтах звіти про фінансування, також ним заборонено збирати гроші до фонду класу.