У Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова пояснили ситуацію, коли замість пар студентів відправили на молебень до Володимирського собору. Про це пише Studway.

Будь-які релігійні установи мають право переживати за майбутнє освіти в Україні. Напевно, надійшла пропозиція від патріарха Філарета зробити благословення першокурсникам, щоб вони відчули, що вони потрібні країні, та що на них лягає божественна благодать. Але я хотів би підкреслити, що це була абсолютно добровільна акція і її організовував не університет.

Григорій Торбін, проректор із наукової роботи

Голова Студентської ради НПУ Ірина Сокур в коментарі «Українському радіо» повідомила, що захід був примусовим, бо студентам, які б відмовилися піти до храму, викладачі зарахували б прогул.

«Мені пишуть в діалозі: у вас замість пари — молебень. Мене змушує, чи не змушує староста? Мені  повідомляють, що пару не будуть відпрацьовувати. Якщо її не будуть відпрацьовувати як пару, значить мені поставлять «енку», якщо мене не буде. Наказ вже створили постфактум, коли піднялась «медійка». Був виданий наказ, де сказано, що пари перенесені», — каже Сокур.

 Як повідомлялось раніше, студентів педагогічного університету замість пар відправили на молебень до Володимирського собору. Студенти прийшли до собору з прикріпленими написами на одязі «Мене змусили сюди прийти замість пар».

Фото: Сергій Зайченко