У четвер, 28 вересня, набуває чинності закон «Про освіту». Закон 27 вересня опублікували у виданні Верховної Ради «Голос України».

Згідно із законом, середня освіта триватиме 12 років з 2027 року. Також середня освіта розділиться на: початкову тривалістю 4 роки, базову середню освіту тривалістю 5 років, яку отримуватимуть у гімназії, та профільну середню освіту — 3 роки, яку отримуватимуть у ліцеях або закладах професійної освіти.

Національним меншинам гарантується право на навчання рідною мовою одночасно з українською мовою лише в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Також парламент доручив Кабміну забезпечити поетапне збільшення мінімальної зарплати вчителям до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних (на даний момент — 6 736 гривень) у період з 2018 по 2023 роки.

У той же час офіційні органи Угорщини та Румунії висловили протест з приводу прийняття закону про освіту. Зокрема, парламент Румунії прийняв декларацію, в якій висловив стурбованість ухваленням нового закону.