Плануєте замовити додому їжу у святковий період? Зверніть увагу на поради від провідних сервісів доставки Eda.ua i Wokupp.


Яна Штанько, 
САЛАВАТ ВАЛІУЛЛІН

директорка з маркетингу та керівник відділу доставки Eda.ua

Ринок їжі останнім часом дуже стрімко розвивається. Із кожним роком замовлень стає все більше. У святкові дні люди не хочуть витрачати час на приготування та кухню. Тож вони замовляють доставку страв.

Наприклад, за нашими даними, 1 січня спостерігається небувалий попит на доставку їжі. Мабуть, люди ще не відійшли і не готові братися за приготування ще одного відра олів’є.

Головна помилка клієнтів при замовленні у дні свят – це намагання оформити замовлення день у день. Не варто чекати на доставку за півгодини – особливо 31 грудня та 1 січня. У цей період дочекатися на замовлення день у день – нереально.

Річ у тім, що на новорічні свята ресторани дуже популярні й мають велику кількість попередніх замовлень. Тому потрібно визначитися, чи готові ви чекати замовлення трохи менше періоду розпаду ізотопів урану. Певна річ, я жартую, але хочеться наголосити: вирішуйте та замовляйте заздалегідь.

У такий час служби доставки можна порівняти із чергою в супермаркеті. Уявіть собі: усе місто звільнилося від справ і побігло скуповуватися. Так само і в закладах. У них також є своя черга замовлень.


При оформленні замовлення потрібно враховувати, з якого ресторану ви робите замовлення. Зокрема, чи працює заклад у святкові дні і чи зможе він приготувати й доставити його. Адже у цей період у всіх закладах перевантаження. Це пов’язано як з великою кількістю гостей у дні свят, так і з графіком роботи закладів.

Також варто враховувати час, на який клієнт бажає отримати замовлення. Багато хто думає, що ресторан може виконати замовлення миттєво. Але у святкові дні це не так: ресторани готуються до новорічної ночі, а також виконують передзамовлення. Тож заклади можуть довго обробляти й готувати його. Якщо ви хочете отримати замовлення у тому році, у якому ви його оформляли, краще залишити заявку заздалегідь.


Наталія Губенко

маркетинг-директорка сервісу доставки Wokupp

Найкращий спосіб гарантовано отримати замовлення у святковий період – оформити його заздалегідь.

Ми прагнемо стати найбільш чіткою доставкою у світі – ніколи не запізнюватися, завжди бути максимально простими і вимагати від користувача мінімум взаємодії для отримання результату. На цьому етапі нашим головним правилом є доставляти замовлення протягом 45 хвилин – і все, що ми робимо, спрямоване на виконання цього принципу.

Наша автоматизована система аналізує кожне замовлення і прогнозує час його виконання: якщо воно займе понад 45 хвилин, ми не приймаємо це замовлення. Тож оформити замовлення у Wokupp можна виключно на сайті, а не за телефоном. Ми віримо, що для людини краще не замовити локшину, ніж замовити і чекати на неї вічність – із відчуттям голоду, що постійно зростає.

Нині ми маємо дві кухні. Радіус доставки у кожної з них – лише 3 кілометри. Наш сервіс уже є достатньо популярним: в обідній час користувач може зіштовхнутися з тим, що сервіс не прийме замовлення.  Тож напередодні Нового року ми додамо на сайт нову функцію, покликану зменшити кількість відмов: ми почнемо приймати відкладені замовлення на певний проміжок часу.

Понад те, після Нового року ми запустимо чат-боти у Facebook i Telegram. Це дозволить збільшити кількість способів прийому замовлень і надасть більше варіантів користувачам.