The Village Україна розповідає, які напої можна приготувати, щоб зігрітися взимку.

 Spiced Orange


Інгредієнти:

• 100 мл свіжовичавленого апельсинового соку

• 50 мл пряного рому

• 20 мл малинового пюре

• 50 мл води

Для малинового пюре

• 500 грамів замороженої малини

• 500 мл цукрового сиропу


Готуємо:

 Беремо заморожену малину і даємо їй відтанути.

 Готуємо цукровий сироп. Для цього змішуємо в пропорції 10:8 цукор з водою.

 Збиваємо малину із сиропом за допомогою блендера і проціджуємо через сито.

 Потрібну кількістю пюре змішуємо з апельсиновим соком, додаємо гарячу воду і доводимо до кипіння.

 Настоюємо кілька хвилин та додаємо порцію рому.

 Прикрашаємо дольками апельсина та бодяном.

 Гарбузовий латте-чай


Інгредієнти:

• 100 г гарбузовогое пюре

• 200 мл молока

• 2 ч. л. чаю

• 50 мл кокосового молока

• 10 мл кленового або цукрового сиропу

• Ванільний цукор або ванільна есенція


Готуємо:

 Попередньо готуємо молоко на чаї, для цього беремо дві ложки чорного чаю і заливаємо його склянкою молока. Настоюємо кілька годин (можна залишити на ніч).

 Беремо готове гарбузове пюре (як його готувати, ми розповідали в матеріалі «Що готувати з гарбуза»), якщо воно заморожене – його треба залити окропом.

 Пюре змішуємо з усіма іншими інгредієнтами і підігріваємо на повільному вогні.

 Можна прикрасити напій молочною піною або збитими вершками.

Лайфхак: для приготування латте-піни в домашніх умовах можна скористатися френч-пресом. Для цього нагріваємо молоко і збиваємо його за допомогою поршня френч-преса (рухами вниз-уверх).

 Вишневий глінтвейн на основі стауту


Інгредієнти:

• 100 мл темного пива (стаут)

• 15 мл вишневого лікеру

• 10 мл меду

• 10 мл соку лимона

• 1 яблуко

• цедра апельсину

• цедра лимону

• 3 шт. гвоздики

• мелена кориця


Готуємо:

 Подрібнюємо яблуко за допомогою блендера в пюре.

 Підігріваємо стаут з гвоздикою, цедрою лимонів та апельсинів. Повільно помішуємо, але не доводимо до кипіння.

 Змішуємо яблучне пюре зі соком лимону та додаємо до пива.

 Повільно помішуючи, додаємо мед і мелену корицю.

 У готовий напій доливаємо вишневий лікер.

 «Скандинавське Різдво»


Інгредієнти:

• 250 г чорної кава

• цукровий (або будь-який інший) сироп

• 2 зірочки бодяну

• 3-4 шт. гвоздики

• мелена кориця

• апельсин або лимон


Готуємо:

 Варимо каву будь-яким зручним способом.

 Змішуємо всі інгредієнти в чайнику.

 Розливаємо напій по чашках і прикрашаємо дольками цитрусових.

 Вітамінний напій


Інгредієнти:

• ½ ч. л. меду

• 300 мл молока (можна замінити на кокосове)

• ½ ч. л. куркуми

• бодян


Готуємо:

 Наливаємо молоко в каструлю, додаємо куркуму та мед.

 Нагріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи.

 Прикрашаємо бодяном і даємо трохи настоятися.

 Гаряча журавлина


Інгредієнти:

• 1 склянка замороженої журавлини

• 2 ч. л. меду

• гвоздика

• бодян

• кориця

• яблуко


Готуємо:

 Журавлину промиваємо під водою та розминаємо.

 Додаємо мед та спеції.

 Заливаємо окропом.

 Розливаємо по склянках і прикрашаємо скибками яблука.

 Брусничний чай


Інгредієнти:

• 200 г брусниці

• 400 мл чорного чаю

• 2 гілочки м'яти

• кориця

• бодян

• гвоздика

• цукровий сироп


Готуємо:

 Готуємо брусничне пюре. Для цього блендеруємо брусницю із цукровим сиропом у пропорції 6:4.

 Варимо чай. Міцність визначаємо за власним смаком.

 Змішуємо всі інгредієнти й підігріваємо на повільному вогні.

 Прикрашаємо брусничними ягодами.

 Кава «Карамельний Джек»


Інгредієнти:

• 50 мл апельсинового соку

• імбир

• цукор

• 1 чашка подвійного еспресо

• 30 мл вершків 20% жирності

• яблуко

• вода


Готуємо:

 Варимо імбирний сироп. Для цього змішуємо цукор, натертий імбир і воду. Доводимо до кипіння і варимо близько 20 хвилин на невеликому вогні.

 Готуємо еспресо. Можна замінити іншою міцною кавою.

 Змішуємо всі інгредієнти й розливаємо по склянках.

 Готуємо яблуко в карамелі. Для цього нарізаємо яблука на скибки, посипаємо цукром та обпалюємо (або обсмажуємо на вершковому маслі) до появи карамельної скоринки.

 Прикрашаємо готовими яблуками склянки з напоєм.

 Кавовий грог


Інгредієнти:

• 2 ст. л. меленої кави

• 1 келих портвейну

• 1 чарка рому (можна замінити на коньяк)

• 100 мл згущеного молока

• чорний шоколад


Готуємо:

 Варимо будь-яким способом каву та настоюємо близько 15-20 хвилин.

 Змішуємо всі інгредієнти та варимо на повільному вогні, не доводячи до кипіння.

 Розливаємо напій по склянках, прикрашаємо крихтами шоколаду.

 Пряний пунш


Інгредієнти:

• 1 апельсин

• 0,5 л яблучного соку

• 0,5 л яблучного сидру

• 300 мл білого сухого вина

• 2-3 ст. л. меду

• гвоздика

• 2 палички кориці

• бодян

• яблуко


Готуємо:

 Розрізаємо апельсин разом із шкіркою на дольки. У м'якоть вкладаємо гвоздику. Дольки мають нагадувати їжачків.

 Змішуємо сік із сидром та розігріваємо на невеликому вогні.

 Додаємо спеції, мед та апельсинові дольки.

 Варимо близько 10 хвилин та додаємо вино.

 Готовий напій розливаємо по склянках і прикрашаємо скибками яблук.


Фото: 1, 2, 6, 7 — istetiana / stock.adobe.com; 3 — julie208 / stock.adobe.com; 4 — Ruslan Mitin / stock.adobe.com; 5 — Nadki / depositphotos;  8 — Viktorija / stock.adobe.com; 9 — bit245 / depositphotos; 10 — zi3000 / depositphotos

Автори рецептів: 1  — Назир Исхаков; 2 — Василь Жеглов; 3 — Максим Журавльов; 4 — Данііл; 5 — Анастасія Нікітіна;  6 — Ольга Кіб; 7 — Стас Кірєєв; 8 — Павло Єрофєєв; 9, 10 —  редакція The Village Україна.