«Білий шум» – міське кафе у готельному комплексі Bursa на Подолі. Керівними партнерами закладу є співзасновники мережі Make My Cake. The Village Україна анонсував відкриття закладу в січні. Офіційне відкриття кафе відбулося 11 червня.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

Bursa – новий готельний комплекс, який розпочав роботу на Подолі у травні. Комплекс об’єднав формати готелю, незалежної галереї сучасного мистецтва та міського кафе «Білий шум». Заклад розташували на першому поверсі будівлі. Він обслуговує не лише гостей Bursa Hotel, а й усіх охочих.

Як керівні партнери за «Білий шум» відповідають співзасновники мережі кондитерських Make My Cake, ресторану Frebule i кав’ярень White Whale Олег Ніколаєв, Вікторія Гладченко та Анна Бахонько.

 «Белый шум»

де: м. Київ, Bursa, вулиця Костянтинівська, 11

коли: 07:00-23:00

Телефон: 044 537 37 07

Facebook

За словами Гладченко, яка у мережі виконує функцію бренд-шефа, тривалий час керівники думали про те, щоб відкрити у Києві кав’ярню White Whale. Та врешті вирішили обрати формат міського кафе.

Формат міського кафе дає можливість поєднати експертизу власників за іншими закладами, каже операційна директорка мережі Юлія Завальнюк. «Ресторанну частину і винну карту ми відпрацювали у Frebule, кондитерку – у Make My Cake, а каву – у White Whale», – розповідають у закладі. Своєю чергою, «Білий шум» поєднує всі ці формати.

«Сюди можна зайти і на чашку еспресо з круасаном уранці, і на швидкий ланч із колегою, і на серйозну зустріч», – каже Ніколаєв. Відповідно – у закладі є і яєчня, і тости з авокадо, і Фо. Оскільки кафе забезпечує сніданками гостей Bursa Hotel, працює заклад з 07:00 до 23:00, а в п’ятницю і суботу – до 02:00.

Локація

У будівлі Bursa під «Білий шум» виділили ліве крило першого поверху. Увійти до закладу можна через центральний вхід до готелю або через двері ліворуч від входу.

Умовно простір можна поділити на дві зони – велика зала з посадковими місцями і барна зона. Загалом у кафе 80 посадкових місць: 53 у залі і 27 біля бару. Окремо – посадкові місця на терасі у критому дворику готелю.

Як і за загальний простір готелю, за «Білий шум» відповідало архітектурне бюро Слави Балбека 2B Group. За словами керівників, основним завданням на об’єкті було зробити простір максимально функціональним, водночас віддавши належне історичному значенню будівлі – як будинку першого головного архітектора Києва Андрія Меленського. Зокрема, заради цього частково оголили цегляні стіни.

Меню

Як і в інших закладах від цих керівних партнерів, бренд-шефом «Білого шуму» є Вікторія Гладченко. За словами операційної директорки Завальнюк, меню вона розробляла серед іншого з огляду на досвід ресторану Frebule: «За час роботи у нас з’явилося усвідомлення того, що люблять гості – незалежно від сезону, часу доби чи настрою».

У меню – кілька категорій страв. По-перше, на сніданок пропонують яєчню з молодою картоплею, мигдалевим песто та авокадо (87 грн), тости на домашньому хлібі з яйцями-пашот (95-175 грн), свіжоспечені круасани (115-175 грн) та «альтернативні сирники» (127 грн) – запечений бергамотовий сабайон з крихтами печива. Також у закладі радять сендвічі – з чотирма видами сирів (147 грн) і буряком з кавовою скоринкою (125 грн).

З основних пропозицій – смажена молода картопля із запеченими томатами чері (169 грн), морська форель у бергамотовій глазурі (259 грн) і курка в кисло-солодкому соусі (123 грн). Серед легших страв, зокрема, салат із молодих овочів, зелені, фети і трюфельної заправки (133 грн) і салат із запеченим камамбером, зеленню, грушею і карамелізованим фундуком (169 грн).

З супів – Фо Бо з яловичиною, рисовою локшиною і зеленню. Звичайна порція коштує 145 грн, а велика – 287 грн. Суп із цибулі подають із грінкою з часнику (125 грн). Меню наразі запустили у тестовому режимі: найближчим часом його почнуть доповнювати. Зокрема, в асортименті десертів, який включає макарони Make My Cake, з’являться нові види тортів.

За винну карту в «Білому шумі» відповідає сомельє Антон Куц, із яким керівні партнери співпрацювали у Frebule. Пропозицію кави у закладі запускав кавовий консультант Женя Горбань. Капучино у кафе коштує 35 грн, а лате – 37 грн.