Gimlet – новий бар, який спеціалізується на джині. Відкрили заклад на перетині вулиць Антоновича і Жилянської. У тестовому режимі бар розпочав роботу цього тижня. Офіційне відкриття відбудеться на початку березня.

Концепція

Основою концепції і барної карти Gimlet є джин. У барі пропонують 30 різновидів джину і 10 авторських коктейлів на основі міцного напою. Зокрема, класичне поєднання джину і лаймового соку в коктейлі «Ґімлет», завдяки якому бар і отримав назву.

«Ми вирішили взяти за основу напрямок із джином. Наскільки нам відомо, крім нас, зараз у Києві є лише один заклад, який спеціалізується на цьому напої. До того ж ми хотіли ознайомити київського споживача із різноманіттям світового джину», – розповідають у Gimlet.

 Gimlet

де: Київ, вулиця Антоновича, 37/13

коли: 11:00-00:00 (з понеділка по четвер), 11:00-04:00 (п’ятниця), 12:00-04:00 (субота), 12:00-00:00 (неділя)

Телефон: 067 450 8170

Facebook

 Я навчалася в Англії. Мій улюблений джин-бар у Лондоні – це 300 видів джину, розділених за смаковими якостями, і шість видів тоніку. Тобто це винятково джин-тонік, це не коктейльна історія. Адже джин – це самостійний напій. Хотілося б урешті-решт також прийти до такого формату.

Я з родини рестораторів, але це мій перший проект. Було принципово у першому закладі зробити ставку саме на джин: це те, на чому я розуміюся, і те, що мені подобається. До того ж у Києві була ніша для такого бару.

Анна Рябікіна

засновниця Gimlet

Утім, готують у закладі й коктейлі на інших видах алкоголю. «Із задоволенням зробимо класичний коктейль, якщо замовите», – розповідають у Gimlet. У барі додають, що зацікавлені насамперед у барній культурі, а не в побічних заходах: «У нас не буде живої музики, вечірок чи діджеїв. Ми, перш за все, про бар і про джин».

Локація

Gimlet розташували в підвальному приміщенні житлового будинку на розі вулиць Антоновича та Жилянської. Фасад бару упізнається за яскравими блакитними дверима.

«Місце було першочерговим, – розповідає власниця, – спочатку з’явилося місце, а потім ідея бару. Це був той випадок, коли заходиш у приміщення і одразу бачиш певну ідею – тут можна зробити бар».

У Gimlet дві зали. У першій розташували контактний бар завдовжки у вісім метрів і низку столів. Другу залу називають «тихою»: у ній кілька столів для компаній. Усього в закладі близько 40 посадкових місць – не враховуючи місць за барною стійкою.

В інтер’єрі власниця надихалася барною культурою Лондона. «Звісно, ми не відкривали підручник із інтер’єру і не шукали там «лондонський стиль». Але хотілося наслідувати простоту і функціональність місцевих закладів», – розповідають у Gimlet.

Виділяються в інтер’єрі, зокрема, лофтове рішення з оголеною цеглою на одній зі стін, привезені власницею з Парижа білі панелі на іншій, а також низка дизайнерських ідей. Наприклад, одну із поверхонь прикрасили низкою невеликих картин, а в другій залі знайшли місце для колекцій дерев’яних рамок і дверець від пічок. Останні відшукали на ринку «Юність».

Червоні стільці в основній залі, а також барні стільці виготовили на замовлення українські виробники. Більшість інших меблів – це вінтажні відреставровані речі.

Бар і кухня

За коктейлі у Gimlet відповідає міксолог Кароліс Урбонавічус (Carte Blanche). Фахівець із досвідом роботи в лондонських закладах запропонував зробити ставку на компактне меню авторських коктейлів. Окрім того, він тісно співпрацює із шеф-кухарем закладу – аби закуски і страви у барі максимально вдало поєднувалися з напоями на основі джину.

 Можна сказати, що тепер у світовій барній культурі спостерігається тренд на джин. Майже щодня з’являються нові види і бренди джину. Із цим напоєм часто проводять експерименти: наприклад, зараз можна скуштувати джин не на ялівці, а на кукурудзі чи інших культурах.

Для мене цей бар є такою собі платформою. Тут ми маємо певну чітку основу з форматом джину. Але при цьому можемо експериментувати з рецептами і створювати нові смаки. Наприклад, ми вже винайшли свій рецепт джину.

Кароліс Урбонавічус

міксолог Gimlet

Твіст на «Неґроні» (170 грн)
«Ґімлет» (150 грн)
Класичні коктейлі у барі коштують 150 грн, а авторські – 170 грн

Насамперед Урбонавічус пропонує скуштувати «Ґімлет» (150 грн). «Більш класичне поєднання годі й уявити, – каже міксолог. – Але насправді це мій твіст на «Ґімлет»: він має солону нотку, яка надає смаку балансу». Усі позиції в карті закладу планують змінювати раз на квартал, але «Ґімлет» у ній залишиться.

Ще одна рекомендація – твіст на «Неґроні» (170 грн). «Звичний рецепт – це джин, кампарі і солодкий вермут. Але джин у цьому випадку ми замінюємо мескалем і текілою. Текіла нейтралізує досить агресивний смак мескалю», – розповідає Урбонавічус.

Фіш-енд-чипс (89 грн) із чипсами замість смажених скибок картоплі
Салат із курячою печінкою (120 грн)
Заправляють салат соусом на основі джину

За кухню у Gimlet відповідають люди із досвідом роботи в ресторані «Прага». Із закусок пропонують, зокрема, брускети з качкою (45 грн) і грушею-чилі (45 грн), а також традиційну англійську страву фіш-енд-чипс (89 грн).

В обідньому меню – супи (75-90 грн), локшина з овочами (110 грн), курка із соусом «Хойсін» (137 грн), а також салати (110-149 грн). Окремо варто виділити кілька позицій із соусом на основі джину: салат із курячою печінкою (120 грн) і куряча ніжка з фруктами (179 грн).

Серед десертів пропонують чіа-пудинг (110 грн), обліпиховий тарт (89 грн) та банановий мільфей (95 грн).