One Little Coffee Shop – нова кав’ярня на вулиці Софіївській між майданом Незалежності та Софійською площею.

Концепція

«Ми хотіли створити простір, у якому було б затишно. Без пафосу. Аби тут можна було скуштувати якісну каву, поспілкуватися з друзями і попрацювати», – розповідає засновник One Little Coffee Shop Олександр Дола.

Для власника, який водночас працює бариста у закладі, це перша кав’ярня у Києві. Олександр є бариста-самоучкою, раніше він мав досвід роботи у кавовій сфері із точкою на Русанівці (Coffee Kiosk), а також у Чернівцях («Кофеїн», «Віденська кав’ярня») і Кракові.

 One Little Coffee Shop

де: Київ, вулиця Софіївська, 6

коли: з понеділка по п’ятницю – 08:00-21:00, з суботи по неділю – 09:00-21:00

Телефон: 063 225 01 57

Facebook

«Ми з найкращим другом вирішили переїхати до Польщі і відкрити там дві кав’ярні. Взяли в оренду приміщення, знайшли обладнання – але пропрацював я там лише два місяці», – розповідає Дола. Пояснює: у Польщі інший менталітет, зовсім інша кавова культура.

У One Little Coffee Shop власник орієнтувався на європейську кавову культуру, зокрема Іспанії. Серед інших джерел натхнення – заклад My Little Melbourne у Будапешті. «Це маленька затишна кав’ярня. Ну і в нас маленька затишна кав’ярня. Тому й підібрали назву One Little Coffee Shop», – розповідає засновник.

Локація

One Little Coffee Shop розташований ближче до майдану Незалежності на вулиці Софіївській. «Після роботи у спальному районі ми дуже хотіли вийти у центр», – розповідає Дола.

Кав’ярня має дві зали. У першій розташували робоче місце бариста, вітрину для десертів, книжкову полицю, місце для преси, а також кілька столиків. Ще кілька столиків – у сусідній залі. Усього у One Little Coffee Shop близько 20 посадкових місць.

Частину стін у закладі оголили до цегли, частину – оздобили білою штукатуркою. Власник каже – хотів, аби у цьому просторі було якомога світліше. Відповідно до цього підбирали меблі: усі столи та стільці у закладі є ручною роботою.

Додають затишку інтер’єру старі батареї, які у кав’ярні вирішили залишити від попередніх власників. «Завдяки ним тут навіть більш тепло, ніж ми думали. Влітку ж у цегляній будівлі повинно бути прохолодно», – додає засновник Дола.

Упізнати фасад легко за дерев’яними сходами. Їх добудували до дверей, які встановили замість одного з вікон. «Це було службове приміщення, входу із Софіївської до нього раніше не було», – пояснюють у One Little Coffee Shop.

Додають – технічної можливості встановити пандус на локації немає. Проте за потреби у заклад завжди допоможуть зайти. У планах власника – зміна фасадного входу.

Кава

«Ми хочемо просувати кавову культуру, але робити це м’яко, ненав’язливо», – розповідає власник One Little Coffee Shop. У меню кав’ярні немає американо. Натомість бариста пропонують фільтр-каву чи подвійне еспресо.

З меню

Еспресо23 грн

Подвійне еспресо35 грн

Капучино 30 грн

Подвійне капучино40 грн

Лате34 грн

Лате з солоною карамеллю39 грн

Флет-вайт42 грн

Раф-кава42 грн

Фільтр-кава23 грн

V60 40/50 грн (300 мл / 500 мл)

One Little Coffee Shop працює з київським обсмажником Cafe Boutique. Для альтернативних методів заварювання згодом будуть використовувати зерно від інших провідних українських та закордонних обсмажників.

Десерти у закладі – відповідальність Jar & Box, Baker Street Bakery i Home Cafe. Редакція радить скуштувати ягідний чизкейк (65 грн) і «горішки» зі згущеним молоком (15 грн).

При замовленні десерту у закладі пригощають фільтр-кавою. У меню вноситимуть сезонні корективи. Планують додати авторські чаї.