«Бездельники» – новий бар на вулиці Саксаганського. Заклад працює у цілодобовому режимі. Арт-директоркою бару є діджейка Катро Заубер.

Фото: Анна Бобирєва, Андрій Пилипець

Співзасновники бару «Бездельники» – Павло Музок та Олексій Агафонов. «У нас була проблема – нам не було куди ходити по барах у будні. Не вистачало місця, де можна потанцювати і повеселитися не лише з п’ятниці по суботу. Тож ми вирішили відкрити такий бар самі», – каже співвласник Павло Музок.

Іронічна назва «Бездельники» позначає цільову аудиторію закладу – не лише людей, які можуть дозволити собі відпочити тоді, коли інші працюють, а й тих, хто має гнучкий графік роботи. «Це люди творчих спеціальностей, а також люди, які працюють на вихідних, але хотіли б випити, скажімо, у четвер», – розповідає арт-директорка закладу Катро Заубер.

«Бездельники»

де: Київ, вулиця Саксаганського, 38

коли: цілодобово

Телефон: 068 158 38 38

Facebook

Фото з вечірки на Гелловін із тематикою «Зоряних війн» / Андрій Пилипець для бару «Бездельники»
Андрій Пилипець для бару «Бездельники»
Андрій Пилипець для бару «Бездельники»

За словами керівників бару, при визначенні концепції найбільше надихалися барною культурою Одеси та Санкт-Петербурга. Кажуть – хочеться додати до київської культури щось нове.

Розпочали роботу «Бездельники» у жовтні. Заклад працював у тестовому режимі: у першій половині дня власники закінчували підготовку приміщення, увечері починав працювати бар.

20 грудня відбулося офіційне відкриття закладу: на закритій вечірці провів діджей-сет Іван Дорн.

Над імпровізованим кіоском – напис «Хорошая кухня». За словами співзасновників, це жарт, який відсилає до фільму «Люди в чорному-2».

Локація

Бар розташували на першому поверсі житлового будинку на вулиці Саксаганського. До цього на локації працював мережевий заклад швидкого харчування, а також ресторан Сергія Гусовського Fratelli d’Italia.

Вхід до закладу впізнається за великою стіною з іржавого металу. «Це була ідея мого партнера Олексія, він хотів зробити ставку на мінімалізм», – каже співзасновник Музок.

У закладі 65 посадкових місць. Хоча, як зазначають керівники бару, на вечірки у «Бездельники» можуть збиратися до 150 людей. Найближчим часом у закладі діджей-сети проведуть Влад Фісун, Андрій Смірнов та Артем Волик.

Фото з вечірки на Гелловін із тематикою «Зоряних війн» / Андрій Пилипець для бару «Бездельники»

На стіні у вхідному коридорі гостей зустрічає неоновий напис «Дорогу молодым», який можна прочитати тільки у дзеркалі – його розташували напроти.

Через звукоізольовані двері – вхід до першої зали бару. У ній розташували пульт для діджея та виготовлену на замовлення карусель з шістьома кріслами. У закладі цей атракціон називають «унікальною пропозицією» – таких у Києві більше немає.

Напис можна прочитати лише у відзеркаленні. «Це просто жарт, ми не мали нічого такого на увазі», – кажуть співвласники

У наступній залі – велика барна стійка та кілька столів. На стіні поруч – великий напис «Бездельники». Окрім того, картини української художниці Світлани Шпаченко.

У віддаленому кінці розташували зону, декоровану під вуличну будку зі стритфудом. Графіті його декорував художник Street Bandit. Над імпровізованим кіоском напис «Хорошая кухня». За словами співзасновників, це жарт, який відсилає до фільму «Люди в чорному-2».

Ще одна зала має додаткові посадкові місця, стінку з елітним алкоголем на кшталт віскі й темного рому, а також велику картину «Бездельники».

За дизайн приміщення відповідав співзасновник Олексій Агафонов. Визначальні особливості інтер’єру – декоративні елементи з трикутниками на підлозі, які врешті переходять й на стіни. За концепцією, на стінах і стелі розмістили паркет.

Із загальним тоном приміщення контрастують декоративні елементи, оформлені у фірмовий колір закладу – темно-бірюзовий. Він прикрашає, зокрема, труби на стелі та м’які подушки на стільцях.

Неординарні рішення власники приготували й для оздоблення вбиральні. Стелю прикрасили кількома тисячами «кісток» доміно. Чоловічий та жіночий туалет розділяє інтерактивна стінка з рухомими елементами. Біля дзеркала – фотобудка з миттєвими селфі.

Кухня і бар

Основне призначення «Бездельники» – коктейль-бар. На барі гостям на вибір пропонують класичні та фірмові коктейлі. Кажуть – за час тестового режиму частіше замовляли саме авторські коктейлі закладу.

Редакція рекомендує два сауери. Yellow Kiwi (185 грн) – це поєднання трьох видів алкоголю: джину, лікеру куантро та лікеру мараскіно. Особливість напою полягає в тому, що його готують на основі пюре з жовтого ківі.

Коктейль Smoked Spice (185 грн) визначає поєднання куантро, віскі, портвейну та лимонного фрешу. Подається напій із корицею. «Щойно відчуваєш у барі запах кориці, одразу розумієш, що хтось замовив саме цей коктейль», – сміється Катро Заубер.

Спеціальна пропозиція бару – джин-фізи (150 грн), які подають у скляних пляшках. Серед наявних смаків – груша, барбарис і тархун. Для закладу це можливість прискорити подачу алкоголю на барі. До того ж їх можна взяти з собою – з холодильника, розташованого при виході.

З барної карти

«Кривава Мері» – 165 грн

«Карібас» – 175 грн

White Negroni – 165 грн

«Вайн Тодді» – 140 грн

«Френч Каффір» – 155 грн

Джин Hendrick’s – 135 грн (50 мл)

Віскі Jack Daniel’s №7 – 105 грн (50 мл)

Кухню у «Бездельниках» ставить шеф-кухар Максим Веровчук, який раніше працював у гастробарі Jekyll & Hyde. Він пропонує скуштувати, по-перше, медальйон із телятини (250 грн). М’ясо подають з морозивом із горгондзоли, пюре з цвітної капусти та запеченими морквою і пастернаком.

Ще одна пропозиція – різото з кіноа (155 грн). До складу вегетаріанської страви входить дрібно порізана цибуля, гриби ерінги, які обсмажують з білим вином і вершками з додаванням кіноа. Подається страва зі слайсами ерінгів, гороховими паростками і чорним чипсом із картопляного пюре, підфарбованим чорнилами каракатиці.

Фірмова страва бару – пропозиція у форматі стритфуд. На відміну від основної кухні, будка з вуличною їжею працює цілодобово. «Це комбінація шаурми, тако і піти, тож ми назвали її “пітакою”», – розповідає співвласник Музок.

Пітаку пропонують у п’яти варіантах: із яловичиною у соусі дор-блю, з рибою і пюре із зеленого гороху, з яловичою щокою, з куркою та вегетаріанський з фалафелем. Ціна усіх видів  150 грн.