Argentina Grill – третій ресторан мережі закладів аргентинської кухні в Україні. Після ресторанів у Харкові та на Оболоні власники відкрили нове місце на Позняках. Як і попередні заклади, це ресторан аргентинської кухні, що спеціалізується на м’ясі.

Концепція

Керівники компанії LuxCarte Павло Мороз і Жорж Піонов працюють у ресторанному бізнесі понад 20 років. Колишні бармен і діджей розпочинали з клубного бізнесу у Харкові. Свого часу вони запускали ресторан «Опера» у Києві. З 2012 року зосередилися на розвитку мережі Argentina Grill: цього року ресторанна премія «Сіль» назвала харківський Argentina Grill переможцем у номінації «Найкращий м’ясний ресторан року». Інший ресторан мережі, розташований на Оболоні, також був у списку номінантів.

 Argentina Grill

де: Київ, вулиця Ахматової, 22

коли: 8:00 – до останнього гостя

Телефон: 067 215 26 26

Facebook

«Насправді ми не є м’ясним рестораном. Якби ми спеціалізувалися лише на м’ясі, робили б на нього ще більший акцент – у нас було б триста видів м’яса. Ми хочемо ознайомлювати українців із аргентинською кухнею», – розповідає співзасновник Argentina Grill Павло Мороз.

Додає – класичний стейкхаус вони з партнером відкривати не хотіли: «У такому разі ми, по-перше, вперлися б у конкуренцію, по-друге, фактично стали б просто дорогим рестораном». Категорію ресторанів мережі вони визначають як «середня плюс». «Якісне м’ясо не може коштувати дешево», – пояснює співзасновник Argentina Grill.

За словами Мороза, бренд Argentina Grill одразу планували як мережевий: на підготовку концепції витратили близько двох років. Зокрема, Мороз тривалий час працював в Іспанії. В одному з каталонських ресторанів він навчався працювати з хоспером – піччю закритого типу на вуглях. Розповідає, що близько десяти років тому одним із перших привіз хоспер до України.

Третій ресторан мережі на Позняках не відрізняється за концепцією від попередніх закладів. Як і в закладі на Оболоні, приміщення адаптували під потреби спального району. Зокрема, облаштували кімнату для дітей.

Локація

Після запуску на початку грудня нова Argentina Grill працює в межах однієї зали в прибудові до житлового будинку. Другу залу разом із дитячою кімнатою планують відкрити за тиждень. Загалом у ресторані на Позняках буде 110 посадкових місць.

«Наші ресторани потребують чимало площі. Тож на лівому березі було непросто знайти таку локацію», – розповідає Павло Мороз.

Argentina Grill на Позняках став першим рестораном мережі, до розробки дизайну якого не залучали дизайнера. Інтер’єр закладу продумав співзасновник Жорж Піонов. У ресторані кажуть – за п’ять років функціонування мережі вони вже продумали загальний стиль. Тож у цьому випадку треба було просто «підігнати» під нього приміщення.

Стиль Argentina Grill – це дерев’яна основа інтер’єру, яку підкреслюють світло-блакитні акценти. Колір із національного прапора Аргентини проглядається, зокрема, на фасаді, в оздобленні стелі та декорі. На барі виділяється великий напис «Hola!».

Кухня

При масштабуванні мережі співзасновники Argentina Grill не перевозять членів команди у нові ресторани, а шукають нові кадри. Утім, кожен кухар перед початком роботи повинен пройти своєрідне стажування в оригінальному харківському ресторані. «За час підготовки кожен із кухарів у сумі відпрацював близько двох тижнів у Харкові», – каже Мороз.

«Аргентинська кухня на 70% є іспанською, на 30% – італійською. Власне аргентинської національної кухні не існує», – стверджує Мороз. Та наполягає – м’ясо у закладах мережі смажать так, як у Південній Америці.

Співвласник мережі радить скуштувати рібай медіум-просмаження від українського виробника. Один із найбільш популярних видів стейків, його подають з сіллю мальбек власного виробництва та маринованим буряком. За 440 грамів м’яса – 567 грн.

Ще одна порада Мороза – качине філе (341 грн за 345 г), яке готують за допомогою аргентинського гриля парилья. «Ця страва залишається в нашому меню від запуску першого ресторану у Харкові. Спочатку ми готуємо її за низької температури, а потім у хоспері», – каже співзасновник Argentina Grill. Подають качку з соусом із журавлини.

Із меню сніданків обираємо сніданок із яйцями пашот, беконом і слойками під голландським соусом (99 грн).