MIRA Cafe – новий заклад на вулиці Ярославів Вал, у якому можна взяти з собою легкі сендвічі чи салати. Власники називають концепцію ресторану «здоровим фастфудом».

Концепція

MIRA Cafe на Ярвалу розпочав роботу в листопаді. Це другий заклад мережі – місяцем раніше на Воздвиженці почав працювати пілотний заклад MIRA Cafe. Керівники ресторану швидкого харчування кажуть, що мають плани на розширення мережі у 2018 році. Її власник – Андрій Пінчук, відомий за закладами «Пиріжкова Тітка Клара» і «Варення».

 MIRA Cafe

де: Київ, вулиця Ярославів Вал, 20

коли: 08:30-20:00

Facebook

«MIRA Cafe – це здоровий фастфуд. Це також можна назвати “обдуманим харчуванням”: коли ти усвідомлюєш, як продукти, які ти споживаєш, впливають на твоє здоров’я. Тож нашою місією є зробити швидке харчування доступним і якісним», – розповідає директорка закладу на Ярвалу Світлана Мосіна.

Зокрема, для цього у закладі використовують лише натуральні інгредієнти. Ще одна особливість MIRA Cafe – термін придатності більшості продуктів не перевищує доби. Як виняток – низка кондитерських виробів на кшталт печива та десертів. Щодня після 19:00 на кожен товар власного виробництва у закладі діє 20-відсоткова знижка.

Заклад почав роботу без тестового режиму. Утім, за словами керівників MIRA Cafe, у ресторані дослухаються до побажань гостей і не виключають подальші корективи до меню. Зокрема, асортимент незабаром оновлять через популярні запити на продукти без вмісту цукру та молока.

Локація

Точка розташована на Ярвалу, на перетині з вулицею Івана Франка. Це діловий квартал, поруч чимало офісів, кажуть у MIRA Cafe. Це зумовлює і цільову аудиторію фастфуду. «Зазвичай до нас приходять люди, які працюють в офісах. Їм треба перекусити швидко, але водночас це повинно бути якісно», – пояснює Світлана Мосіна.

Здебільшого MIRA Cafe працює у форматі «to go». Утім, у закладі є достатньо вільного місця: сім столиків, близько 20 посадкових місць.

Дизайн інтер’єру вирішили зробити з акцентом на жовтий колір. Це теплий відтінок, до того ж він вдало поєднується з натуральними рослинами на одній зі стінок, кажуть у MIRA Cafe. На іншій стіні, за барною стійкою – неоновий логотип мережі. За дизайн відповідав власник мережі.

Кухня

Основним продуктом MIRA Cafe є сендвічі. На вибір пропонують бутерброди з лососем, куркою, тунцем, хумусом і телятиною – за ціною від 44 до 69 гривень. Із собою подають два трикутні сендвічі у пластиковій «пірамідці».

З меню

Сендвіч із лососем і сиром «Філадельфія»69 грн

Сендвіч із тунцем49 грн

Сендвіч з хумусом44 грн

Салат із тунцем44 грн

Салат із куркою44 грн

Салат із гарбузом та фетою44 грн

Сирний десерт із соусом із дині без цукру49 грн

«Бабусин десерт» (вишня, шоколадний бісквіт, сметанний соус) – 44 грн

Із салатів, за словами керівників закладу, найбільшу популярність має салат із куркою (44 грн). «Це класичне поєднання на кшталт “Цезаря” – курка, листя салату і соус», – каже керівниця Світлана Мосіна.

Курка у салаті, як і більшість продуктів у закладі, – від вітчизняних виробників. «Тільки з лососем складніше», – жартують у MIRA Cafe.

Ще одна позиція у меню – натуральні соки зі шнекової соковижималки. Технологія холодного віджиму дає можливість зберігати, до прикладу, помаранчевий сік (45 грн) протягом двох діб.

Нові пропозиції у меню – чай з імбирем та апельсином (24 грн) і безалкогольний глінтвейн (35 грн).