Власники арт-простору Closer відкрили кафе у дворі стрічкоткацької фабрики, щоб нагодувати усіх, хто там працює.

Концепція

Фабрика стала місцем розташування таких проектів, як Closer, Mezzanine, Otel, 20ft Radio, Sofa Store, ШООМ, фотоcтудія, шоурум та швейний цех, працівники яких не мають де пообідати.

 Savage Food

де: вулиця Нижньоюрківська, 31 (у дворі стрічкоткацької фабрики)

коли: з 14:00 до 22:00

Facebook

ТИМУР БАША співзасновник та арт-директор Closer


Ми подумали, що тут для повного щастя не вистачає їжі. Концепція закладу полягає в тому, аби принести хорошу їжу на територію стрічкоткацької фабрики.


Після проведення фестивалю «Стрічка» біля арт-простору Closer залишилась дерев’яна конструкція. Її вирішили не розбирати, а використати за новим призначенням – облаштувати у ній кафе.

Шеф-кухарем закладу став резидент Closer, музикант та діджей Alex Savage. Звідси й назва – Savage Food, адже це його авторський проект. Решту персоналу набирали через друзів та знайомих. В результаті дуже швидко з’явилась ціла команда охочих працювати в кафе.

Заклад працює з 14:00 до 22:00. Офіціантів немає: аби зробити замовлення, потрібно підійти до стійки. Коли їжу приготують, кухар вас покличе.

Тут не планують влаштовувати жодних вечірок – буде лише їжа.

Кухня

Меню Savage Food повністю вегетаріанське. Його розділили на чотири основні категорії: сендвічі, салати, десерти та напої.

Готують два різновиди сендвічів: класичні у булочці та роли у лаваші. Частина страв містить інгредієнти тваринного походження, як-от салат з рукколою, ягодами та козячим сиром (70 грн).

Також є багато веганських пропозицій з виключно рослинними інгредієнтами – соєвим битком, сейтаном та тофу. Але спеціальних позначок у меню немає, доведеться розпитувати про деталі на касі, коли робитимете замовлення.

Із напоїв можна обирати смузі та лимонади чи холодні чаї. Пізніше планують ввести в меню крафтове пиво та вино.

Також щодня готують страву дня та суп дня, котрі можна купити окремо чи у комплексі за фіксованою ціною. Гості Savage Food вже встигли скуштувати овочеві супи з кус-кусом та гречкою, борщ, дал з чечевиці, плов із копченим тофу, хумус, картоплю з розмарином. Ця частина меню змінюється щодня без визначеного графіку, актуальні страви оголошують на сторінці кафе у Facebook.

Всю їжу подають в одноразовому паперовому посуді (напої у пластикових горнятках). Такий формат дозволяє без зайвих зауважень забрати страву з собою одразу чи  піти з закладу навіть в момент обіду, якщо ви передумали там залишатись.

З меню

Страва дня чи суп дня40 грн

Сендвіч з сейтаном і томатним песто70 грн

Рол дим-норі70 грн

Салат руккола-ягоди-козячий сир70 грн

Домашній йогурт із ягодами60 грн

Смузі ківі-спіруліна50 грн

Ванільний лимонад40 грн

Рол хот-дог (70 грн) – це вегетаріанський хот-дог у лаваші із сосискою з сейтану (білкового продукту з пшениці).

Сендвіч панір-песто (70 грн) – вегетаріанський, з індійським сиром панір та італійським соусом песто.

Салат смажений сейтан з огірком на мікрогріні (70 грн) – з лимонною заправкою та смаженим на грилі сейтаном.

Смузі ківі-спіруліна (50 грн) – збалансований смак і смарагдово-зелений колір (завдяки суперфуду – спіруліні).

Ванільний лимонад (40 грн) – освіжаючий, кисло-солодкий напій.

Імбирний чай (40 ГРН) – холодний чай, доволі гострий на смак.

Плани

Savage Food наразі працює виключно як тимчасова конструкція. Проте, власники запевняють, що якщо буде сенс продовжувати роботу закладу – його засклять і облаштують теплопостачанням. Щоправда, поки у кафе не беруться стверджувати, що у цьому буде потреба, тому доля Savage Food після настання холодів невідома.