У рубриці «Нове місце» The Village Україна традиційно розповідає про улюблені та нещодавно відкриті ресторани й бари.

Podil East India Company – перший заклад, який The Village Україна знімали для рубрики. Настав його час з’явитися на сайті.

З 26 квітня в закладі додали нове сезонне меню зі стравами Перанаканської кухні (регіон довкола Малаккської протоки), яка поєднує китайські страви та малайські спеції. Два місяці можна буде замовити, зокрема, густий холодний суп з ананасу, йогурту та чилі  з яловичиною – Patchree Cold Soup – 90 грн.

Концепція

Podil East India Company – це не заклад індійської кухні. Інші слова у назві теж мають сенс, пояснюють власники закладу – Адам Ховелл та Ніна Антощенко. Зараз обов’язки розподілили так: Адам відповідає за бар і кухню, Ніна взяла на себе адміністрування.


Адам Ховелл

співвласник Podil East India Company

«По-перше – це East India Company, а по-друге – це Podil. Це означає старий торговий квартал, будівлі тут чимось нагадує Азію – низькі стелі, вузькі стелі, шумно, тісно. Ідея в тому, щоб створити подільський азійський квартал. У нас такого не було. Нас колонізували, а не ми колонізували. Це певна альтернативна історія».

 Podil East India Company

Де: вулиця Межигірська, 9

Час роботи: 11:00 – 02:00


Середній чек: 250 – 300 грн


Інтер’єр кожної кімнати відрізняється. Дизайн кімнат і позиції в меню відповідають різним регіонам – Індія, Індонезія, Малайзія. Згодом додадуть в’єтнамські теми. Географічні відмінності підкреслюють окремою для кожної кімнати музикою.


Ніна Антощенко

співвласниця Podil East India Company

«Червона кімната – найтемніша – в індійському стилі (прикордонна зона – Кашмір, Китай Непал). Біла кімната в колоніальному індійському стилі – багато зелені, натуральні меблі, картинки на стінах. Одну з картин нещодавно вкрали – але це невід’ємний елемент торгівельного кварталу. Третя кімната – трюм корабля – котушки від канатів слугують за столики, до музики додали скрипіння щогли, звук хвиль та крики чайок. Четверта, синя, кімната – це Індонезія».


Кухня

Меню не будуть оновлювати повністю відповідно до сезону – просто регулярно додають нові страви. Менш популярні страви замінюють на щось нове. На барі напої додаються щотижня.

«Оскільки у нас у назві є слова «Індія», то до нас приходить дуже багато «індійських експертів», які на два тижні їздили до Індії, і вони знають, як треба робити. Кажуть: «Ви з глузду з’їхали. Як може бути свинина в Індії?! Ви щось не те придумали.» Але Індія на стільки різноманітна і колоритна, що там є все», – пояснює Ніна.

Адам радить: «Я обожнюю віндалу. Це індійська страва, яке якнайкраще вписується в концепцію закладу. Назва звучить дуже по-індійськи, хоча насправді це спотворена назва португальської страви – vinho de alho («часникове вино»). Португальці привезли цю страву на Гоа. Це дуже проста страва – свинина тушена у вині та часнику. Індійські кухарі додали чилі та масалу. Зараз це вже класика».

Soto medan – страва з Індонезії. В місті Медан в цей суп додають курку, кокосове молоко, лайм, лемонграс та чилі. Його подають зі смаженим шалотом та паростками бобів.

Редакція радить Nonua pate – паштет з курячої печінки – 70 грн. Подають з імбирно-апельсиновим джемом, вимоченими у ромі родзинками та тостами.

Timorese beef stew – густий насичений суп з яловичини – 70 грн.

Десерти

«Я хотів рисовий пудинг» – пояснює Адам. Так просто в меню з’явився класичний азійський десерт – 50 грн.

До меню додали пиріг з йогурта, кокоса, лайма та лаймового листя. Two lime pie – 60 грн.

Пізніше в меню буде морозиво.

Бар

Більшість напоїв ідуть поза меню – все не напишеш на одній карті, пояснюють в Podil East India Company. В барну карту включили паназійську класику та власні задумки. Багато коктейлів витримують в бочках.

Найпопулярніший з витриманих коктейлів – Foarth Regiment – 120 грн.

Власники радять спробувати витриманий віскі з колою. Це був експеримент. 50/50 в бочку заливається віскі з колою, додаються приправи. Напій витримується більше місяця. Виходить досить міцний напій. «Такий собі Манхеттен з післясмаком коли», – каже Адам.

В меню є українське крафтове пиво (Varvar, Правда, K&F) – 80 грн.

З меню:

Закуски:

Anda Bhurji (яєчна по-індійськи) – 60 грн

Nonya Pate (паштет з курячої печінки) – 70 грн

Tartar Redang (маринована телятина) – 120 грн

Gado Gado (салат з тофу, шпинату та овочів) – 70 грн

Десерти:

Rice Pudding – 50 грн

Two Lime Pie – 60 грн

Основні страви:

Vindaloo (маринована у червоному вині свинина) – 120 грн

Pindang (тушкований судак по-малазійськи) – 110 грн

Soto medan (рисова лапша з курятиною, бобовими паростками та бульйоном) – 90 грн

Супи:

Timorese Beef Stew (густий суп з яловичини) – 70 грн

Siamese Cream Soup (тайський крем суп з цвітної капусти та кокосового молока) – 70 грн

Напої:

Jigarthanda – 120 грн

Tigers Milk №3 – 120 грн

Fourth Regiment – 120 грн

Пунш Pochayna – 120 грн

Пунш English Milk – 100 грн

Пиво (Varvar, Правда, K&F) – 80 грн

Masala Lemonade – 50 грн