У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

  

Ресторан

Ресторан AYVA

Київ, вулиця Євгена Коновальця, 15/2

Facebook

Години роботи

11:00-00:00

щодня

Середній чек

400 грн

Ресторан AYVA відкрили у 2017 році для того, щоб зробити культуру Туреччини і її гастрономічні традиції ближчими до українців. Власнику хотілося ознайомити гостей з рідними смаками: хайдарі, домашнім суджуком і правильно приготованим кебабом, який у Києві не так легко знайти.

Хасан Атеш


Шеф ресторану – турецький спадковий кухар з досвідом роботи понад 15 років. За цей час він встиг попрацювати в ресторанах мережі готелів Rixos та інших ресторанах національної кухні в Туреччині, Єгипті, Нідерландах, Росії та Україні.

Яка кухня в AYVA?

«Під час розробки нашого меню ми надихалися традиціями Сходу, їхньою гостинністю, хорошим смаком, а також розміреністю у процесі вживання їжі.

Східна кухня – це завжди калейдоскоп смаків, кольорів та емоцій. В італійців – паста, у французів – соуси, а в нас – різноманітність. Коли одна страва сповна передає головний смак кухні, а усіяний тарілками стіл натякає: це ми ще мангал не розпалювали».

Детальніше про смаки кухні

«У AYVA ми познайомимо вас з дуже яскравою мозаїкою східної кухні. Почнемо зі знаменитих турецьких сніданків, коли весь стіл заставлений тарілками з мезе, оливками і гарячими коржами, а перший ковток міцної кави по-турецьки або чаю бадьорить і зігріває. Серед закусок – домашні сири, традиційний суджук, який ми самостійно готуємо, салати і, звичайно, турецька піца – лахмаджун, яку ми випікаємо в тандирі й подаємо з різними начинками.

Східна кухня не може обійтися без відкритого вогню і страв на мангалі. Ми готуємо ніжну баранину Алі Назік, кебаби Адана, Урфа і Бейті, м’ясо для яких я рубаю власноруч.

Крім основного меню традиційних страв, у AYVA періодично з’являються спеціальні меню – як зараз, у період Рамадану. Запрошуємо на сочевичний суп, десерт сютлач, баранину в тандирі та кешкек.

У AYVA є окреме кальянне меню та спеціально облаштовані умови для куріння – зручні дивани у великій залі або простора відкрита літня тераса».

Яка атмосфера закладу?

«Головне правило, яким ми керувалися під час створення інтер’єру, – простота з комфортом. Багато м’яких диванів з подушками, яскраві кольори, велика зала. І, звичайно, ми додали національних елементів, що нагадують про Туреччину – мозаїчні люстри, традиційні розписні тарілки, вишиті подушки.

Особливу атмосферу створюють вечори живої музики, які ми проводимо щоп’ятниці та щосуботи, запрошуємо турецьких та українських музикантів і виконавців.

У нас можна відзначати будь-які події великою родиною або компанією друзів. Основний зал ресторану вміщує до 150 гостей, а на літньому майданчику можна з комфортом провести банкет для 25 осіб або фуршет для 50».

Які три страви варто спробувати насамперед?

Урфа

174 ГРИВні

М’ясо, рубане вручну, з помідорами, цибулею, перцем і зеленню, обсмажене на шампурі; подається з коржиками. Золотисте, обсмажене на відкритому вогні м’ясо кладуть на теплий хліб і прикрашають зеленню.

Великий сніданок
по-турецьки

150 ГРИВЕНЬ

Сніданок, яким можна наїстися у будь-який час доби. Менемен (турецький омлет з овочами) або яєчня, свіжі овочі, м’який сир езіне, оливки, маслини, теплий коржик, вершкове масло, мед і варення.

Піде «Асорті»

158 ГРИВЕНЬ

Хлібний коржик у формі човника з начинкою з м’яса, сиру та овочів. Начинка дуже соковита завдяки великій кількості овочів, а хлібний коржик м’який і злегка обсмажений на вогні.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ