Близько 30 київських закладів підтримали ініціативу ввести в місті універсальне веганське меню. Заклади об’єднаються навколо некомерційного проекту Vegan City Family. Розпочне роботу він у березні. Про це повідомляє БЖ.

Мета проекту – популяризувати культуру веганства і вегетаріанства. Суттєво цьому посприяє наявність веганського меню у київських закладах, кажуть організатори. Для цього із ресторанами співпрацюватиме шеф-кухар проекту Сергій Бойко.

«У хороших ресторанах, звісно, є пісні страви з бобів, овочів, горіхів тощо. Але нам важливо ввести у меню саме специфічні веганські позиції», – розповідають у Vegan City Family. 

Процес співпраці із ресторанами спільнота описує так: «Наш кухар знайомить шефів ресторанів із сейтаном, тофу і темпе, і разом вони продумують веганські опції у стилі кожного конкретного закладу».

«Окрім того, ми нагадуємо про інші принципові речі: суп, із якого просто виловили курку, не є веганським, а готувати рослинні страви слід ножами без запаху ковбаси і на окремій дошці», – додають у Vegan City Family.

Ініціативу вже підтримала низка закладів, включно з Druzi Cafe, Gastro Bar N7 i Burger Farm.

Окрім того, 10% із кожного чеку будуть перераховувати на потреби Kinder Gardens – ініціативи з розвитку садів поруч із дитсадками.

Найближчим часом на сайті Vegan City Family з’явиться інтерактивна мапа. На ній, за словами організаторів, позначать «круті ресторани, які дбають про здоров’я людей та планети». Також на сайті будуть нові веганські та вегетаріанські меню цих ресторанів і рецепти від шеф-кухаря.

 Своєю чергою, чат-бот Vegan City дасть можливість забронювати столик у ресторанах зі списку.

Фото: Vegan City Family