21-23 лютого Україну вперше відвідує майстер-дистилер Лорена Васкес (Lorena Vásquez), одна з небагатьох жінок у професії master blender та ідейна натхненниця рому Zacapa.

Усі дегустації Лорена проводить у форматі тематичних заходів. Перша українська дегустація покликана відтворити вже забуту атмосферу домашніх салонів, повідомляють організатори. Дегустацію влаштують у форматі закритого поетичного вечора у старовинному будинку XVIII століття – маєтку Лібермана.

У маєтку проведуть арт-квартирник за участю піаніста-віртуоза й поета Вані Якимова.

Лорена Васкес народилася в Нікарагуа. За освітою вона хімік і харчовий технолог. Близько 27 років тому Лорена долучилася до компанії Rum Creation and Products у місті Закапа в східній Гватемалі й прославилася як майстриня ромових блендів найвищих стандартів.

Zacapa називають найвідомішим і найбільш титулованим ромом світу. Його виготовляють з меду цукрової тростини першого віджиму. Напій має солодкий присмак, з відчутними нотками спецій і фруктів. Ром витримують за системою Solera в бочках з-під хересу, бурбону і коньяку у високогірних районах Гватемали.

Свого часу саме Лорена Васкес наполягла, щоб потужності Zacapa спорудили у високогір’ї на висоті 2300 метрів – такі умови дають змогу розкрити смак та аромат рому з багаторічною витримкою.

ФОТО: Ron Zacapa


Матеріал підготовлено за підтримки Zacapa