Міське кафе «Белый шум» у готельному комплексі Bursa Kyiv на Подолі розпочне роботу у травні. Керівними партнерами у закладі стануть співзасновники мережі Make My Cake та одеського ресторану Frebule Вікторія Гладченко, Олег Ніколаєв та Анна Бахонько.

Візуалізація «Белый шум»

Формат закладу визначають як «міське кафе». «Сюди буде приємно зайти і на чашку еспресо з круасаном уранці, і на швидкий ланч із колегою, і на серйозну зустріч», – пояснюють концепцію закладу керівні партнери у коментарі The Village Україна.

«Тривалий час ми думали про те, щоб відкрити у Києві кав’ярню White Whale. Та врешті вирішили обрати формат міського кафе», – каже Вікторія Гладченко.

 Усі головні заклади, які відкриють у Києві цього року

«"Білий шум" у певному сенсі стане обличчям Bursa. Оскільки цей комплекс створювався на основі ідеї нового ставлення людей до сфери гостинності, для нас важливо кожною дією показувати: "Дивіться, жити можна ось так!"», – додають керівники закладу.

У дизайні приміщення, за словами Олега Ніколаєва, керувалися категоріями «функція визначає дизайн» та збереження історичного спадку. «Ми не намагалися зробити з будинку музей, а дали йому нове життя у формі бібліотеки, що спеціалізуються на українському мистецтві та самвидавах», – додає Ніколаєв.

Кафе відкриють у будинку першого головного архітектора Києва Андрія Меленського на вулиці Костянтинівській.

Орієнтовна дата відкриття закладу – 11-12 травня 2018 року.

 Відкриття Bursa Hotel заплановано на 2018 рік. У 2017 році власники відкрили у комплексі Bursa Gallery.

 Улітку 2017 року розпочав роботу перший заклад Make My Cake у Києві. Він розташований на вулиці Мечникова.

 21 листопада 2017 року відкрився другий Make My Cake у Києві – за адресою вулиця Станіславська, 2/5.

 Окрім цього, співвласники володіють одеським рестораном Frebule, який нещодавно переїхав до комплексу 4City.